Garda un veselīga auzu  maizīte.
Sastāvdaļas ( 4 gab)
200 g pilngraudu auzu pārslas
200 g vājpiena kefīrs 0,1 %
1 liela ola
0,5 tējk. sāls
0,5 tējk. soda
1 tējk. koriandrs
1 tējk. kaltēti ķiploki
1 ēdamkarote sēkliņas
Pagatavošana
1. Kefīram pievieno sodu, samaisa un atstāj iedarboties.
2. Samaļ pilngraudu auzu pārslas ( es nesamalu pilnīgos miltos, man patīk, ka paliek arī veselas auzu pārslas).
3. Kefīram pievieno olas, sāli, koriandru, kaltētus ķiplokus.  Iemaisa auzu pārslas, atstāj uzbriest.
4. Mīklu liek formiņā, formu liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu maizīti. Var kā es, sadalīju mīklu 4 maizītēs. Cepu ar domu ka man būs “burgermaizītes”.
Uzturvērtība visai porcijai (455 g brutto/ 364 g netto) OB = 42 g, OH = 118 g, T = 20,3 g, Kcal = 870,4
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 10,5 g, OH = 30 5,08 g,  T = 5,08 g, Kcal = 218
Uzturvērtība 100 g
OB = 12 g
OH = 32,4 g
T = 6 g
Kcal = 239