Salāti ar kvinoju, kalē kāpostu un Fetas sieru
Interesanti, neierasti, bet ļoti garšīgi un sātīgi salāti.
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
200 g kalē kāposts
50 g kvinoja (man trīskrāsu)
1 dārzeņu buljona kubiks (kvinojas vārīšanai)
300 g svaigs ķirbis
100 g kazenes (vai granātābolu sēklas)
150 g Fetas siers ( 18%)
Sāls, pipari garšvielas pēc izvēles
Mērcītei
10 g tahini pasta
10 g dižonas sinepes
10 g kļavu sīrupa
10 g aveņu/ābolu etiķis
Sāls
Pagatavošana
1.Vidēji lielā katliņā ieber kvinoju un buljonu vai ūdeni un vāra gatavu, kā norādīts uz iepakojuma.Atdzesē.
2 Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Sagriež mazos kubiciņos ķirbi kubiņos, uzspricē 3 g eļļu, pievieno garšvielas ( man bija kūpāta paprika, čilli. kaltēti ķiploki) un apviļā tajās un cep ~15-20 minūtes. Vai kā es ieliku uz 4-5 minūtēm mikroviļņu krāsnī.
3. Sasmalcina kāpostu kalē, uzspricē 3 g eļļas, samaisa tos un liek pannā nedaudz apcept, lai tie paliek mīksti. Atdzesē.
5. Kad ķirbis un kvinoja ir pagatavoti, sajauc ar kalē kāpostiem, kazenēm vai granātābolu sēklām, fetas sieru.
6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno mērci, samaisa un pasniedz.
Uzturvērtība visai porcijai ( 736 g ) OB = 36 g, OH = 65 g, T = 36 g, Kcal = 770
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 18 g, OH = 33 g, T = 18 g, Kcal = 385
Atbildēt