Deserts ar kakao, ķiršiem un balto šokolādi
Arī esot uz diētas drīkst un var izbaudīt gan gardus saldos, desertus un arī konditoreju. To esmu parādījusi jau vairākkārt. Un šodien jums piedāvāju burvīgu desertu: kakao, ķirši un baltā šokolāde – lielisks trio!
Sastāvdaļas ( 4 porcijas)
Kakao krēmam
250 g vājpiena biepziens
300 g vājpiena kefīrs 0,1 % (EKO, vai arī paniņas, vai 0,5% kefīrs)
15 g kakao
12 g želatīns
50 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Ķiršu kārtai
400 g saldēti ķirši
12 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Baltās šokolādes kārtai
80 g baltā šokolāde
50 g piens
Pagatavošana
Vispirms gatavo kakao krēmu
1. Aplej 12 g želatīnu ar 50 g ūdens un atstāj uzbriest.
2. Liek traukā biezpienu, kefīru, saldinātāju, kakao un visu sablendē viendabīgā masā.
3. Mikroviļņu krāsnī izkausē želatīnu ( ieliku uz 20 sek) un pievieno sablendētajai masai. Visu kārtīgi saputo, lej 4 trauciņos (pa ~ 160 g) un liek ledusskapī sastingt.
Gatavo ķiršu kārtu
4. Katliņā liek 400 g ķiršus ar saldinātāju un uzvāra.
5. 50 g ūdens pievieno 12 g kukurūzas cieti un pievieno ķiršiem. Maisot uzvāra. Noliek malā atdzist.
Gatavo baltās šokolādes kārtu
6. Trauciņā liek 80 g balto šokolādi, pievieno 50 g piena un ieliek uz 20 sekundēm mikroviļņu krāsnī izkausēt šokolādi. Izmaisa
Gatavo desertu
7. Katrā no trauciņiem ar krēmu liek 100 g ķiršus un pārlej ar ~ 25 g balto šokolādi. Dekorē pēc patikas un liek ledusskapī nedaudz sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1097 g brutto) OB = 87 g, OH = 130 g, T = 26,1 g, Kcal = 1143
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 24,1 g, OH = 36 g, T = 7,2 g, Kcal = 317
Atbildēt