Arī  esot uz diētas drīkst un var izbaudīt gan gardus saldos, desertus un arī konditoreju. To esmu parādījusi jau vairākkārt. Un šodien jums piedāvāju burvīgu desertu: kakao, ķirši un baltā šokolāde – lielisks trio!
Sastāvdaļas ( 4 porcijas)
Kakao krēmam
250 g vājpiena biepziens
300 g vājpiena kefīrs 0,1 % (EKO, vai arī paniņas, vai 0,5% kefīrs)
15 g kakao
12 g želatīns
50 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Ķiršu kārtai
400 g saldēti ķirši
12 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Baltās šokolādes kārtai
80 g baltā šokolāde
50 g piens
Pagatavošana
Vispirms gatavo kakao krēmu
1. Aplej 12 g želatīnu ar 50 g ūdens un atstāj uzbriest.
2. Liek traukā biezpienu, kefīru, saldinātāju, kakao un visu sablendē viendabīgā masā.
3. Mikroviļņu krāsnī izkausē želatīnu ( ieliku uz 20 sek) un pievieno sablendētajai masai. Visu kārtīgi saputo, lej 4 trauciņos (pa ~ 160 g) un  liek ledusskapī sastingt.
Gatavo ķiršu kārtu
4. Katliņā liek 400 g ķiršus ar saldinātāju un uzvāra.
5. 50 g ūdens pievieno 12 g kukurūzas cieti un pievieno ķiršiem. Maisot uzvāra. Noliek malā atdzist.
Gatavo baltās šokolādes kārtu
6. Trauciņā liek 80 g balto šokolādi, pievieno 50 g piena un ieliek uz 20 sekundēm mikroviļņu krāsnī izkausēt šokolādi. Izmaisa
Gatavo desertu
7. Katrā no trauciņiem ar krēmu liek 100 g ķiršus un pārlej ar ~ 25 g balto šokolādi. Dekorē pēc patikas un liek ledusskapī nedaudz sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1097 g brutto) OB = 87 g, OH = 130 g, T = 26,1 g, Kcal = 1143
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 24,1 g, OH = 36 g, T = 7,2 g, Kcal = 317