Auzu pārslu keksi ar žāvētiem augļiem un riekstiem

Kaut kas tik gards sen nebija baudīts! Iesaku noteikti pagatavot šo gardumu!
Sastāvdaļas ( 8 gab)
2 olas
100 g olu baltums
230 g kefīrs  BIO (0,1 %)
150 g vājpiena biezpiens
230 g pilngraudu auzu pārslas
240 g dažādi žāvēti augļi (man 60 g rozīnes, 60 g aprikozes, 120 g dateles)
40 g rieksti
1, 5 tējkarote cepamais pulveris
Kanēlis
Saldinātājs pēc nepieciešamības
Pagatavošana
1. Olas, olu baltumu un biezpienu sablendē.
2. Pievieno auzu pārslas, žāvētos augļus/ogas (a nepieciešams tos sagriež mazākos gabaliņos), sasmalcinātus riekstus. Visu samaisa un atstāj uz minūtēm 20, lai piebriest auzu pārslas.
3. Masu liek veidnē, vai vairākās mazās veidnēs (man sanāca pilnas astoņas  mazās tartes formiņas (8 cm)  un liek ~170 grādos cept  ~35-40  minūtes (jāskatās pēc plīts).
Uzturvērtība visai porcijai (1100 g brutto/ 1060 g netto) OB =102 g, OH = 304 g, T = 59 g, Kcal = 2219
Uzturvērtība 1 gab OB = 12,8 g, OH = 38,2 g, T = 7,4 g, Kcal= 278
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,6 g
OH = 29 g
T = 5,5 g
Kcal = 209

Related Posts

Omlete ar garnelēm (vai tunci) un brokoli

Omlete ar garnelēm (vai tunci) un brokoli

Pīrāgs ar bumbieriem un Dor blue (zilo) sieru

Pīrāgs ar bumbieriem un Dor blue (zilo) sieru

Jūras velšu zupa ar dārzeņiem

Jūras velšu zupa ar dārzeņiem

No Comments Yet

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *