Auzu pārslu keksi ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Kaut kas tik gards sen nebija baudīts! Iesaku noteikti pagatavot šo gardumu!
Sastāvdaļas ( 8 gab)
2 olas
100 g olu baltums
230 g kefīrs BIO (0,1 %)
150 g vājpiena biezpiens
230 g pilngraudu auzu pārslas
240 g dažādi žāvēti augļi (man 60 g rozīnes, 60 g aprikozes, 120 g dateles)
40 g rieksti
1, 5 tējkarote cepamais pulveris
Kanēlis
Saldinātājs pēc nepieciešamības
Pagatavošana
1. Olas, olu baltumu un biezpienu sablendē.
2. Pievieno auzu pārslas, žāvētos augļus/ogas (a nepieciešams tos sagriež mazākos gabaliņos), sasmalcinātus riekstus. Visu samaisa un atstāj uz minūtēm 20, lai piebriest auzu pārslas.
3. Masu liek veidnē, vai vairākās mazās veidnēs (man sanāca pilnas astoņas mazās tartes formiņas (8 cm) un liek ~170 grādos cept ~35-40 minūtes (jāskatās pēc plīts).
Uzturvērtība visai porcijai (1100 g brutto/ 1060 g netto) OB =102 g, OH = 304 g, T = 59 g, Kcal = 2219
Uzturvērtība 1 gab OB = 12,8 g, OH = 38,2 g, T = 7,4 g, Kcal= 278
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,6 g
OH = 29 g
T = 5,5 g
Kcal = 209
Atbildēt