Omlete ar garnelēm (vai tunci) un brokoli
Jā, tas ir noticis, esmu atkal atgriezusies “ierindā”, un uz skatuves. Dzīvē arī tā notiek. Un jau no jaunā gada es arī esmu “uz diētas”. Sacensību nedēļā, pirmās 4 dienas man ir īpaša ēdienkarte: bez ogļhidrātiem un piena produktiem (tos jau 10 dienas pirms noņemu, jo tie aiztur ūdeni). Un ‘šajā laikā es sev atklāju ļoti gardu omleti, kuru varēju ēst kaut 2x dienā. Dalos arī ar jums.
Sastāvdaļas
1 ola
150 g olu baltums
150 g brokolis
20 g spināti/ zaļie lociņi
120 g garneles (vai arī 52 g konservēts tuncis savā sulā)
Kaltēti ķiploki, sāls, pipari pēc nepieciešamības
Pagatavošana
1. Vispirms izsautē brokoli. (es ieliku to uz 5 minūtēm mikroviļņu krāsnī- pielejot bļodinā, kurā atrodas brokolis, ūdeni)
2. Garneles (man jau vārītas) sagriež mazākos gabaliņos. Sagriež spinātus vai lociņus un pievieno garnelēm.
3. Apvārītajiem brokoļiem nolej ūdeni, un ber uz pannas, pievieno garneles un zaļumus.
4. Virsū lej sakultu olu ar olu baltumu. Maisot, ļauj olām aprauties.
Uzturvērtība visai porcijai ( 510 g) OB = 46,8 g, OH = 8,7 g, T = 7,7 g, Kcal = 293
Atbildēt