Jūras velšu zupa ar dārzeņiem
Pēdējā laikā man ļoti prasās pēc jūras veltēm, zivīm. Pirmo reizi pamēģināju šādu kombināciju. Perfekti!
Sastāvdaļas
1200 g ūdens
400 g 14% kokosriekstu piens Freshona (nopērkams Lidlā, vai 10-15% saldais krējums)
600 g jūras velšu kokteilis (pērku Cash &Carry)
1 neliels kabacis ( 428 g)
2 vidēji burkāni (235 g)
1 selerijas sakne (633 g)
2 paprikas ( 380 g)
65 g spināti
150 g tomāti cherry
30 g karrija pasta (es izmantoju dzelteno, bet var jebkuru citu, vai nelikt vispār, ja nepatīk asi ēdieni. Izmantojiet garšvielas pēc savas gaumes)
30 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
Pagatavošana
1. Katlā lej ūdeni un uzvāra.
2. Sagriež dārzeņus ( seleriju mazos kubiciņos, burkānu, ripiņās). Vispirms katlā liek selerijas sakni un burkānus. Vāra tos gandrīz gatavus. Tad pievieno sagrieztu papriku, cukini, sagrieztus uz pusēm cherry tomātus.
3. Pievieno karrija pastu, garšvielas, kokosriekstu pienu. Vāra ~ 15 minūtes un, tad pievieno jūras veltes un vāra vēl ~ 15 minūtes.
4. Pievieno zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (4091 g brutto/ 3559 g netto) OB = 109 g, OH = 128 g, T = 71 g, Kcal = 1577
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 27,3 g, OH = 32 g, T = 23,7 g, Kcal = 394
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,1 g
OH =3,6 g
T = 2 g
Kcal = 44
Atbildēt