Ir man ļoti iemīļots un es pat teiktu, populārs, arī manu jauko tievētāju vidū biezpiena sacepums “Maigais”, mīļi saukts par “Maigoni”. Tad, nu, ar pilnu pārliecību varu teikt, ka “Maigonim” uzradies “brālis”. Biezpiena sacepums ar ogām un, bet ne  pildījumā ieceptām, bet pārlietām želejā. Nu, vienkārši burvīgs gardums!
Sastāvdaļas ( forma 20 cm diametrā)
4 olas
600 g vājpiena biezpiens
100 g piens (2%)
50 g kukurūzas ciete ( vai rīsu milti)
Vanilīns
Saldinātājs
Ogu kārtai
500 g ogas (man saldētas atrastas mazliet avenes, mazliet ķirši un mazliet zemenes)
10 g želatīns
60 g ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Olas, pienu, biezpienu, saldinātāju, vaniļu liek traukā un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa kukurūzas cieti.
2. Masu lej formā ( formu jāizvēlas tāda, no kuras pēc tam neiztecēs  caur apakšupa virsu uzlietā ogu želeja)  un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu 30-35 minūtes. Izņem un turpat formā atdzesē.
3. Ogas liek katliņā un uzvāra kopā ar saldinātāju. Sablendē. Vai atstāj veselas (kā to izdarīju es).
4. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krārsnī (20 sek). Neuzvāra!
5. Izšķīdināto želatīnu pievieno ogām un lej uz atdzisušā sacepuma, liek ledusskapī vismaz uz 4-5 h.
Uzturvērtība visai porcijai (1554 g/1300 g netto) OB = 154,5 g, OH = 106,7 g, T = 32 g, Kcal=  1402
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 38,6 g, OH  = 26,7 g< T = 8 g, Kcal = 351
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,8 g
OH = 8,2 g
T = 2,4 g
Kcal = 108