Dārzeņu sautējums ar foreli un pupiņām
Ir dienas, kad nav daudz laika, vai ir apciemojis vienkāršs slinkums, bet ir jādomā par to, ka tuvākajā laikā tik un tā būs nepieciešama pilnvērtīga maltīte.
Sastāvdaļas
400 g zaļie zirnīši un burkāni
400 g brokoļi
400 Mexico maisījums
400 g sojas pupiņas Edamame
500 g foreles fileja (ja lasis, tad 350 g)
250 g light kokosriekstu piens Santa Maria 7%
30 g rīsu milti (iebiezināšanai)
Sāls, pipari
Asā kūpinātā paprika, kaltēti ķiploki
~300 – 500 g ūdens (atkarīgs, cik šķidru/biezu sautējumu vēlaties)
Pagatavošana
1. Foreli liek pannā, ielej nedaudz ūdeni un sautē uz lēnas uguns gatavu (~ 15-20 min). Sasmalcina ar dakšiņu.
2. Katlā ielej ūdeni un liek saldētos dārzeņus: sākumā edamame pupiņas, zirnīšus ar burkāniem un meksikāņu maisījumu, jo pupiņas gatavojas ilgāk. Beigās pievieno brokoļus, sasmalcināto zivtiņu sāli, visas garšvielas.
3. Kokosriekstu pienā iemaisa rīsu miltus un pievieno gatavajiem dārzeņiem ar foreli. Visu sajauc un uzvāra.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2380 g) OB = 210 g, OH = 136 g, T = 86 g, Kcal =2242
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 70 g, OH = 45, 4 g, T = 29 g, Kcal = 747
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 52,4 g, OH = 34,1 g, T = 22 g, Kcal = 560
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 42 g, OH = 27,3 g, T = 17,3 g, Kcal = 448
Paldies par recepti! Kurā brīdī jāpievieno 500ml ūdens?
2.punkts.