Picture 044 Picture 046 Picture 047 Picture 049 Picture 050 Picture 051 Picture 054Viegls un pavisam mazkalorisks sāļais pīrāgs – tik piemērots, ne pārāk izcilai vasaras dienai….


Sastāvdaļas

300 gr pilngraudu auzu pārslas
600 gr vājpiena kefīrs(vai paniņas)
200 gr olu baltums
200 gr vājpiena biezpiens

 

Pa virsu

1 paprika (234 gr)
117 gr puravs
40 gr dilles
5 marinēti gurķi (330 gr)
400 gr šampinjoni
700 gr olu baltums
1 iepakojums (400 gr) dabīgais jogurts SKYR
328 gr Tējas siers ar garšvielām (1/2 no rituļa, iepakojumā ievalcēts)
100 gr 10% siers

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina kefīrā. Pievieno saberztu biezpienu, olu baltumu, nedaudz sāli, garšvielas pēc izvēles. Masu sajauc un klāj uz cepamās pannas. Sasmalcina papriku, puravu, dilles, marinētus gurķus. Tējas sieru sarīvē.Visas sagrieztās sastāvdaļas sajauc un klāj uz pamatnes. Šampinjonus sagriež šķēlītēs un klāj pa virsu. Jogurtu sakuļ ar olu baltumu, pievieno garšvielas un pārlej pāri.Liek cepeškrāsnī ~ 160 grādos un cep gatavu. Gatavam pārkaisa 10% sieru un atstāj uz 10 minūtēm cepeškrāsnī, lai tas izkūst.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 9,4 gr
OH = 5,7 gr
T = 1,6 gr
Kcal = 80