Svētki garām un pamazām gatavojot vieglus, gardus ēdienus atgriežamies savā ikdienas ritmā. Domāju, ka šī būs viena laba ideja!

Sagatavošana

300 gr cāļa akniņas
1 sīpols
5 daiviņas ķiploks
2 apelsīni
2 cukini
eļļa, sāls, pipari
Pagatavošana

Akniņas sagriež mazās strēmelītēs un apcep.  No apelsīniem izspiež sulu. Apcep arī sīpolu un ķiploku un pievieno apceptajām akniņām. Pievieno apelsīnu sulu un nedaudz pasautē. Cukini sarīvē un samaisa lielā bļodā ar eļļu, ķiplokiem , nedaudz sāli, pipariem – liek pannā un apcep. Pasniedz ar burkānu apelsīnu salātiem, kam pievienoju arī apgrauzdētas ķirbju sēkliņas (vai valriekstus).