Jaudīgam dienas sākumam. Interesants, sātīgs un ļoti gards salikums rīta biezputrai.
Sastāvdaļas
50 g kuskuss ( vai citi graudaugi)
170 g kālis
80 g burkāns
~380 g ūdens
35 g siers 10% (vai cits liess siers)
20 g saulē kaltēti tomāti (ALVO,  vai 20 g saulē kaltētie tomāti eļļā, bet, ja nav pieejami, vai negaršo, var pielikt 15 g vairāk sieru)
20 g spināti
Sāls, garšvielas pēc izvēles (es izmantoju: Adigejas sāli, kaltētus garšaugus, drupinātus ķiplokus)
Pagatavošana
1.  Kāli nomizo, sagriež mazos gabaliņos, burkānu sarīvē.
2. Kuskusu aplej ar 120 g vāroša ūdens.
3. Kāli liek katlā, kur pievienots  ~150g ūdeni un liek vārīties.
4.  Kad kālis jau pusmīksts, pievieno  sarīvētu burkānu,  samazina  vārīšanas temperatūru un vāra gatavu. Ik pa laikam apmaisa.
5.  Beigās iemaisa kuskusu, spinātus un sarīvētu sieru.
Uzturvērtība visai porcijai (netto 690 g) OB = 22,3 g, OH = 64,3 g, T = 4,7 g, Kcal = 404