*** Saku lielu paldies Inetai par iegūtajām zināšanām. Beidzot izpratu un iemācījos skaitīt kalorijas ēdieniem, ko pati gatavoju, tagad bez problēmām varu pagatavot vakariņas visai ģimenei veselīgi un garšīgi. Ieguvu slaidāku ķermeni, platāku smaidu uz lūpām un pārliecību tam, ka es to varu, man izdosies sasniegt nosprausto mērķi. Paldies, Inetai par padomiem, ieteikumiem, iedrošinājumiem gatavot.  Mana problēma bija tajā, ka ēdu ļoti maz un svars tikai auga klāt, tagad ēdot daudz vairāk, svars samazinās un nav vēlmes burkšķēt, lamāties uz mājiniekiem, un izēst visus saldumu krājumus!

*** Man ļoti patika, ka gandrīz katru dienu piemēram pusdienās bija paredzēts: vista/zivis  + dārzeņi + dažādi graudaugi pēc izvēles. Jo, tad ar šīm sastāvdaļām var ļoti labi variēt! Taisīju arī zupas! Piemēram vistas zupu (rīsi+burkāni+ vistas fileja) vai rosoļņiku (grūbas+ malta apcepta fileja+ burkāns+ marinēts gurķītis). Citreiz vienkārši pērļu grūbas ar salātiem un biezpienu.  Eļļas vietā salātiem liku 15% krējumu. Jau no otrās nedēļas variēju ar ēdieniem no abām nedēļām, skaitot kalorijas dienas garumā. Tagad jau ēdu bez ēdienkartes vienkārši skaitot kalorijas un protams cenšos, lai būtu gan OB, gan OH un T.

*** No savas puses, tātad:
+ patika  un noteikti motivēja noteikti ik nedēļas svēršanās, arī mūsu čatiņš un noteikti palīdzēja tas, ka vienmēr bija atbildes uz mūsu jautājumiem.

+  Ko ieguvu? Savu vēlamo svaru, bez neveselīgām diētām! Lieki bija tikai pāris kg, bet nekādi netiku no tiem vaļā. Bet svarīgākais, laikam ir tas, ka iemācījos skaitīt kalorijas un ēst veselīgi. Ja godīgi pirmā nedēļa bija traka. Bet, nu jau organisms atradis no majonēzēm, tomātu mērcēm un saldumiem. Tomēr māku ēdienkartē iekļaut arī zemeņu desertiņu vai 74 kcal saldējumu! Vēl esmu sākusi skriet! Tas iespaidojoties no citu meiteņu čatiņā rakstītā… Viena meitene šķiet 10 km skrēja. Es vēl tikai 4 km, bet prieks, ka saņēmos un sāku.
Mani secinājumi:

1) papildus nomestajiem kg ieguvums bija tas, ka varēju saprast, cik daudz ēdu līdz šim un cik vajag/drīkstu, lai sasniegtu vēlamo svaru;
2) tā rezultātā sapratu, ka biju ēdusi apmēram to pašu daudzumu, bet galvenais- ko ēdu.
3) nav  nekādu “aizliegto” produktu, ir nevēlamie produkti, kurus izrādās viegli var aizstāt ar citiem, un vēlamie kg nokrita samērā viegli,  pat manos 40…ar astīti gados

Paldies, Ineta!

*** Man ari ĺoti patika śis mènesis, arì es jau no paśa sàkuma varièju èdienkarti pèc savàm izjùtàm,galvenais ievèrojot kcal daudzumu,oh., obv.,un tauku balansu.Galvenais ko es sapratu ka tie “grèciñi”,uzkràjas ,nekàdi brìnumi nenotiek ,es esmu ieguvusi sabalansètu èdienkarti pie kà pieturèties arì turpmàk.Viss ir skaidrs,kàpèc tas svars bija pienàcis. Mazliet grùtak bija tikai 1 nedèĺà, kamèr galva un ķermenis saprot, kas notiek!Nozaudèti gandrìz 4 kg,noteikti turpinàśu, un Jùs Ineta ieteikśu saviem draugiem un paziñàm!Man vèl -5 kg mèrķis!!!Paldies Ineta es esmu vairàk kà apmierinàta!

*** Mani sākumā apgrūtināja produktu svēršana, bet tas man palīdzēja saprast, ka vajadzīgās lietas ēdu stipri par maz. Daudzuma zinā. Esmu ļoti samazinājusi sāls daudzumu, bez tam , arī pārējā ģimene mazāk ēd balto cukuru un  sāli. Ineta, Jūsu blogam sekoju jau sen. Man loti patik vienkārsas receptes. Patika ari seit čatiņā. Pats lielākais ieguvums, ka edot pareizi esmu tikusi zem 100 kg atzimes, zinu porciju lielumu un censos ieverot proporcijas. Ineta, Jus esat iedevusi pamatu pareizai edienkartei. Paldies, ka iedvesmojat!

*** Man viss ļoti patika, garšoja un šķita pietiekami vienkāršs un arī pielāgojams, lai vienmēr pa rokai arī būtu vajadzīgie produkti. Un arī rezultāts bija! Man diemžēl līdzīgi kā Evijai neizdevās izturēt līdz galam, tāpēc es šodien sākšu no jauna. Sapratu savas kļūdas un otrreiz man būs vienkāršāk tās nepieļaut. Vasara tomēr ir baigais izaicinājumu laiks, bet tagad man ir radušās idejas un iestrādnes, kā aizstāt ierasto ballīšu ēdienu un dzērienu karti. Mans ieteikums varētu būt ieviest kaut kādu sacensību motīvu – zinu, ka balva un mūsu skaistie ķermeņi, bet sacensība varētu būs papildu motivators tādiem cilvēkiem kā es, piem., tām, kuras vēlas, varētu būt sacensība Endomondo par to, kura to četru nedēļu laika posmā nosporto visvairāk kaloriju, vai arī Ineta pēc kaut kādiem saviem kritērijiem novērtētu stabilāko tievēšanas progresu un beigās būtu kāda maza balviņa. Varētu mērīt arī cm, ne tikai kg. Un piekrītu par kaut kādu tabuliņu, kurā varētu redzēt visu meiteņu progresu (kaut vai ar nikiem), tādā veidā vismaz iedomāti sacenšoties ar sev līdzīgākajiem rādītājiem.

*** Visvērtīgākā atziņa, ir tā, ka manā ēdienkartē bija par maz ir Olbaltumvielu,  jo man kājās bija tāds kā nespēks, tagad ēdot pietiekami OB tas ir pazudis, pašai bija liels pārsteigums par to. Kā arī, protams, zaudētie kg!

*** Nu, es noteikti esmu loti apmierināta..Beidzot ir radusies kada saprasana par to kam un cik ir jabut edienkarte.un galvenais tas briniskigas receptes,kas ir tava internetlapa,kad cilveks redz realu piemeru ka paest garsigi bez liekam kalorijam.Un no vienkarsiem produktiem.Tiesam so menesi jutos briniskigi,esmu paedusi nevis piebazusi vederu,pietiekami energijas pat pec naktsmainas,neesmu miegaina.Beidzot saku izskatities ta ka jau patik paskatities spoguli.Kaut ari tie cm nav tik daudz zaudeti, bet zud ta riepa ap vidukli. Briniskigi, liels paldies.

*** Tikko nosvēros uz gudrajiem svariem, lai pārbaudītu vai gadījumā nezaudēju muskuļus. Un bija prieks, ka pa šo nedelu esmu zaudējusi 1,2 k g tauku, tā, ka tiešām esmu uz pareizā ceļa. Par to paldies Inetai un viņas receptēm, kur vienmēr var smelties iedvesmu. Parasti tievējot man tā ir bijusi vislielākā problēma, izdomāt, ko gatavot, lai ir diētiski un garšīgi.

**** Saku lielu paldies Inetai par iegūtajām zināšanām. Beidzot iemācījos skaitīt kalorijas ēdieniem ko pati gatavoju, tagad bez problēmām varu pagatavot vakariņas visai ģimenei veselīgi un garšīgi. Ieguvu slaidāku ķermeni, platāku smaidu uz lūpām un pārliecību tam, ka es to var, man izdosies sasniegt nosprausto mērķi. Paldies Inetai par padomiem, ieteikumiem, iedrošinājumiem gatavot.  Mana problēma bija tajā, ka ēdu ļoti maz un svars tik auga klāt, tagad ēdot daudz vairāk, svars samazinās un nav vēlmes burkšķēt, lamāties uz mājiniekiem, un izēst visus saldumu krājumus.