Biezpiena – ābolu pīrāgs
Nu, ko mani mīļie – svētki pagājuši, ir iesācies Jauns gads, kas noteikti katram no mums atnācis ar savu apņemšanos sākt jaunu, skaistu, veselīgu dzīvi, nomest liekos kg… :)….Neslēpšu, arī es, kā jau katru gadu pēc Jaunā gada iestāšanās, sākšu pamazām gatavoties pavasara sezonai un mazināt savus kg… Rosoli, karbonādes, piparkūkas un pīrāgi ir apēsti, māja no kārdinājumiem tīra… Tomēr tas nenozīmē, ka mēs no savas ēdienkartes izslēdzam saldumus un našķus. Nu,nē… Tievēsim, un darīsim to ar patiku un arī saldi!
Sastāvdaļas
150 gr prosa
500 gr olu baltums
70 gr Whey proteīns
350 gr vājpiena biezpiens
500 gr saldi āboli (man bija Golden del)
40 gr kokosu eļļa
1 tējkarote cepamais pulveris
Saldinātājs, kanēlis
Pagatavošana
Prosu izvāra, atdzesē (ieliku šoreiz foto kā izskatās arī prosa, kad to izvāru – jo daudzas meitenes man raksta, ka nesanāk prosu labi izvārīt-sanāk putra. Noskaloju 3 ūdeņos, uzleju aūdeni un vāru to burtiski 12-15 minūtes, nemaisot, tad izslēdzu un atstāju zem vāka). Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno Whey proteīnu un vēlreiz sablendē. Tad pievieno prosu un ar rokas blenderi spēcīgi sablendē viendabīgā masā. Pievieno biezpienu un atkal sablendē. Pievieno sarīvētus, nomizotus ābolus, kanēli, cepamo pulveri. Masu lej cepamajā pannā, izklātā ar cepamo papīru un cep 175-180 grādos, kamēr virsma paliek zeltaini brūna.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11 gr
OH = 12,9 gr
T = 0,7 gr
Kcal = tikai nieka 116!!!
Inetiņ,kādas ir proporcijas šim kārdinošajam pīrāgam?
Tagad viss redzams.:)
Super! PALDIES!
Lūdzu;)
Vai šo var pagatavot arī nepievienojot proteīnu?
Teorētiski gan jau var: pievienojot cukuru, kādu sīrupu varbūt,un miltus…Bet tas vairs nebūs tas.
Sanāca ļoti garšīgs rausi. Liels paldies par recepti! Es pievienoju vēl nelielu saujiņu rozīnes papildus saldumam.. sanāca necerēti gardi.
Es priecājos, ka Jums patika recepte! Rozīnes noteikti vēl piedeva savu garšu!