Ķirbju – baraviku krēmzupa
Nu, tā – gaileņu laiks būs pagājis, laiks nu, bekām un baravikām. Tās šogad kā zinām un redzam pēc jūsu bildēm sociālajos tīklos ir gana bagātīgi saaugušas. Un rudens tikai sākas! Tātad, pirmā ( un ceru, ka ne pēdējā) recepte izmantojot gardās cēlās baravikas!
Sastāvdaļas
1400 gr muskata ķirbis
1000 kg baravikas (jau izsautētas/saceptas)
2 litri ūdens
1 sīpols, ķiploki
180 gr kausētais siers light “Dzintars” 7,5%
40 gr siers Spēkavīrs
Zaļumi-dilles
50 gr basmati rīsi (arī jau iepriekš novārīju)
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Ķirbi un sīpolu nomizo, sagriež mazākos gabaliņos un vāra ūdenī. Kad gatavs, kārtīgi to sablendē, pievieno garšvielas, kausēto sieru un atkal sablendē. Pievieno sarīvēto sieru “Spēkavīrs”, novārītos rīsus, baravikas. Uzvāra vēlreiz. Pievieno sagrieztus zaļumus. Liekam galdā un baudam!
Uzturvērtība 100 gr tikai ap 25-30 kcal…:)
Ineta,pieļauju,ka baravikas pietiek ar 100g uz tādu zupas daudzumu.
Garda izskatās,noteikti pagatavošu.
Nē, man bija tiešām 1kg…( bet jau gatavas-izsautētas svēru:) dikti garda sanāca patiešām. Var arī rīsus nelikt (būs vēl mazāk kcal), bet arī tie piedod tādu foršu garšu un struktūru.
Fantastiski garda zupa. Liku klāt rudenì iesālìtás sēnìtes.
Paldies, Linda!:)