Nu, tā – gaileņu laiks būs pagājis, laiks nu, bekām un baravikām. Tās šogad kā zinām un redzam pēc jūsu bildēm sociālajos tīklos ir gana bagātīgi saaugušas. Un rudens tikai sākas! Tātad, pirmā ( un ceru, ka ne pēdējā) recepte izmantojot gardās cēlās baravikas!

Sastāvdaļas

1400 gr muskata ķirbis
1000 kg baravikas (jau izsautētas/saceptas)
2 litri ūdens
1 sīpols, ķiploki
180 gr kausētais siers light “Dzintars” 7,5%
40 gr siers Spēkavīrs
Zaļumi-dilles
50 gr basmati rīsi (arī jau iepriekš novārīju)
Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana
Ķirbi un sīpolu nomizo, sagriež mazākos gabaliņos un vāra ūdenī. Kad gatavs, kārtīgi to sablendē, pievieno garšvielas, kausēto sieru un atkal sablendē. Pievieno sarīvēto sieru “Spēkavīrs”, novārītos rīsus, baravikas. Uzvāra vēlreiz. Pievieno sagrieztus zaļumus. Liekam galdā un baudam!

Uzturvērtība 100 gr tikai  ap 25-30 kcal…:)