Maizīte ar auksti kūpinātu lasi un papriku (bez glutēna)
Iepatikās man iepriekšējo recepšu (siera un biezpiena maizīšu) mīkla. Galvenais, ka tik ātri un vienkārši to pagatavot. Šoreiz sakārojās ar zivtiņu.Ledusskaapī atradu a/k laša paciņu. un papriku. Rezultāts – super!
Sastāvdaļas
Mīklai
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
20-30 gr kukurūzas milti (ja biezpiens mitrs liek apmēram 30 gr)
40 gr rīsu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
1 olas dzeltenums (pārsmērēšanai – olas baltumu izmantosim pie pildījuma)
Pildījums
100 gr a/k lasis
50 gr paprika
1 ola + olas baltums, kurš paliek no olas dzeltenuma pārsmērēšanai
40 gr dabīgais jogurts (1 ēdamkarote)
20 gr dilles
Pagatavošana
Biezpienam pievieno olu, abus miltus, cepamo pulveri. Samaisa mīklu, saveļ bumbu un ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pēc tam mīklu izņem un sadala 2 daļās. Veido divas laiviņas ar padziļinājumu. Pārsmērē ar olas dzeltenumu. Pilda ar sasmalcināta laša, paprikas, diļļu, olu maisījumu. Liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos, līdz laiviņas iegūst zeltainu nokrāsu. Es cepu apmēram 25 minūtes. Vienas lašmaizītes uzturvērtība sanāk 450 kcal. Sanāk tādas kārtīgas brokastis vai pusdienas.
Uztuvērtība visai porcijai
OB = 87 gr
OH = 55 gr
T = 35 gr
Kcal = 903
Atbildēt