Auzu pārslu groziņi ar mellenēm
Ja ciemos nāk tiiiik sen neredzēta draudzene, tad noteikti jāpagatavo kas īpašs. Eksperiments, kurš izdevās godam. Auzu pārslu groziņi ar mellenēm.
Sastāvdaļas
Groziņiem
70 gr pilngraudu auzu pārslas
150 gr vājpiena biezpiens
1 ola
~30 gr kļavu lapu sīrups, agaves sīrups, medus vai cits saldinātājs pēc izvēles (es liku kļavu lapu sīrupu)
Pildījumam
100 gr mellenes
50 gr ūdens
7 -10 gr želatīns
50 gr dabīgais jogurts
saldinātājs
Pagatavošana
Auzu pārslas samaļ. Sajauc sastāvdaļas mīklai (sanāks 6 groziņi) samīca bumbā un ieliek ledusskapī vai saldētavā uz minūtēm 20-30 (vieglāk pēc tam veidot groziņus). Pēc tam sadala mīklu sešās vienādās daļās un liek silikona formiņās. Groziņus ieliek cepeškrāsnī ~175 grādos, līdz tie apbrūnē. Izņem no plīts, atdzesē.
Gatavo pildījumu: želatīnu aplej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina. Mellenes savāra ar ūdeni un saldinātāju.Es tās samīcīju, atstājot tikai pa kādai veselai oga. Pievieno dabīgo jogurtu, izmaisa. Melleņu masai pievieno karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.Atdzesē un pilda groziņos.Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 19,7 gr
OH = 11,5 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 151
Uzturvērtība 1 groziņam
OB=19 gr
OH=11 gr
T=2,2 gr
Kcal =143
Atbildēt