Laša smēriņš ar sieru Ricotta un zaļumiem
Sastāvdaļas
250 gr svaigais siers Ricotta (11-12 %)
100 gr a/k laša fileja ( vai arī vienkārši tvaicēts lasis)
50 gr zaļumi, dilles
Citronpipari
Pagatavošana
1. Sasmalcina lasi, zaļumus un sajauc ar sieru Ricotto. Gatavs baudīšanai!
Smērē uz sausmaizītēm, uz pilngraudu tortiljas, vai vienkārši uz kādas pilngraudu maizītes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 400 g) OB = 41,4 g, OH = 17,4 g, T = 41,1 g, kcal = 605
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 13,8 g, OH = 5,8 g, T = 13,7 g, Kcal = 202
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,3 g
OH = 4,3 g
T = 10,2 g
Kcal = 151
Nopirku šodien karsti kūpinātus laša vēderiņus, pievestus pie mājas- no mikriņa. Uzturvērtību skalas,protams, tur nebija,tapēc uzmeklēju internetā . Firma NUko uzrāda k/k lasim uzrāda 243 kcal un 16.9 taukus , bet Rimi tādai paši produkcijai – Kcal 454 un T – 44.
Taisnība ir kaut kur pa vidu.
Inetiņ, vai Jums ir zināma uzturvērtība gan vienam ,gan otram lasim? Kalkulatorā ir samērā skopa info par šiem gardumiem.
Kūpināta laša vēderiņi ir ļoooti trekni, laša treknākā daļa.Es tos nekad nepērku un diemžēl, arī nepateikšu uzturvērtību tiem. Domāju,ka plus – mīnus, variet ticēt RIMI info.