Nezinu, kā jums, man ķirbju sezona turpinās!  Ne tikai sautējumos, biezzupās, pankūkās un keksiņos, bet arī kūkā! Kāpēc gan ne?  Ķirbis ir vienkārši unikāls, vienreizējs, diētisks un ļoooti veselīgs produkts – precīzāk, oga!
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 gr pilngraudu auzu pārslas
50 gr sviests
30 gr medus

~70 gr salda sula
Pa virsu
700 gr ķirbis
( ~200 gr ūdens)
150 gr žāvētas dzērvenes
30 gr valrieksti
1 apelsīns
100 gr dabīgais jogurts ( vai  vēl viena apelsīna sula)
saldinātājs Truvia (vai cits), vaniļas cukurs
30  gr želatīns
Pagatavošana
Pamatnei
Izkausētā sviestā ieber auzu pārslas un pievieno medu. Apcep līdz brūnumam, liek atdzesēties.Pievieno sulu un visu izber formas apakšā, pieblietē.
Gatavo pildījumu
Liek vārīties apelsīnu var visu mizu (pirms tam to, protams, kārtīgi nomazgā), bet var arī nomizot (tad mazāk jāvāra)  un liek cepeškrāsnī traukā (follijā), kurā ieliets ~200 gr ūdens, sautēties ķirbi. Dzērvenes aplej ar ūdeni un uzbriedina. Apelsīnu vāra minūtes ~30-40. Atdzesē gan ķirbi, gan apelsīnu. Apelsīnu ar visu mizu sagriež smalkāk un samaļ virtuves kombainā putrā, vai, ja nav mizots sablendē ar blenderi. Pievieno un sablendē arī ķirbi . Ķirbim pievieno jogurtu (vai otra apelsīna sulu),  saldinātāju. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Uzbriedušo želatīnu karstā ūdens peldē izkausē. Pievieno masai, izmaisa un lej formā uz pamatnes. Liek atdzesēties ledusskapī.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 3,4 gr
OH = 14,7 gr
T = 4 gr
Kcal = 108