Picture 017

Svētdienas rīts. Un pirmā Advente. Tas, protams, ir labs  iemesls, lai sevi palutinātu ar veselīgu našķi.

Sastāvdaļas

200 gr auzu pārslas
3 olas
1 liels citrons
200 gr aprikozes (tām jābūt svaigām, vai izmērcētām)
100 gr dateles (bez kauliņiem)
100 gr plūmes
100 gr valrieksti
100 gr mandeles
150 gr medus

Pagatavošana

Auzu pārslas sajauc ar olām un olu baltumiem. Ļauj nedaudz uzbriest. Citronu kārtīgi nomazgā un sagriež mazos gabaliņos (ar visu mizu). Žāvētos augļus, riekstus, citronu liek virtuves kombainā un visu sasmalcina.
Masai pievieno auzu pārslas, medu. Liek masu  uz plāts, uz cepamā papīra un kārtīgi pieblietē kvadrāta veidā. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep minūtes 20-25. Izņem, atdzesē. Ietin cieši plēvē un ieliek ledusskapī uz stundām 2-3.Izņemam, sagriežam mazos gabaliņos.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 7,1 gr
OH = 36,9 gr
T = 10,9 gr
Kcal= 275