Auzu pārslu muslis ar žāvētiem augļiem un citronu
Svētdienas rīts. Un pirmā Advente. Tas, protams, ir labs iemesls, lai sevi palutinātu ar veselīgu našķi.
Sastāvdaļas
200 gr auzu pārslas
3 olas
1 liels citrons
200 gr aprikozes (tām jābūt svaigām, vai izmērcētām)
100 gr dateles (bez kauliņiem)
100 gr plūmes
100 gr valrieksti
100 gr mandeles
150 gr medus
Pagatavošana
Auzu pārslas sajauc ar olām un olu baltumiem. Ļauj nedaudz uzbriest. Citronu kārtīgi nomazgā un sagriež mazos gabaliņos (ar visu mizu). Žāvētos augļus, riekstus, citronu liek virtuves kombainā un visu sasmalcina.
Masai pievieno auzu pārslas, medu. Liek masu uz plāts, uz cepamā papīra un kārtīgi pieblietē kvadrāta veidā. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep minūtes 20-25. Izņem, atdzesē. Ietin cieši plēvē un ieliek ledusskapī uz stundām 2-3.Izņemam, sagriežam mazos gabaliņos.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,1 gr
OH = 36,9 gr
T = 10,9 gr
Kcal= 275
Foršs našķis Ziemassvētkiem
Es šo našķi drīzāk sauktu par musli batoniņiem. Pagatavoju, garšoja tikai man. Mājinieki atzina par rūgtiem esam. Citiem ieteikums, ja neesat diži citrona miziņu mīlētāji, lieciet daudz mazāk šo miziņu. Es ieliku no liela citrona 2/3, bet droši varēja likt 1/3.Vispār nelikt neiesaku Riekstus nesasmalciniet putriņā, labāk atstājiet redzamus gabaliņus, jo tad, kad kumosā pagadās rieksta gabaliņš, tad ir ņammm…Paldies, garda recepte
Paldies!