Pica ar Mozarella, “Tomater” sieru un tomātiem
Tomāti un Mozarella…kas gan var būt labāks par šo salikumu? Un pikantais, sārtais Tomater sieriņš…bet pa vidu tik labi kūstošais 10% siers: manuprāt, ideāla 3 sieru kombinācija….
Sastāvdaļas
300 gr auzu pārslas
700 gr vājpiena kefīrs
4 olas
250 gr ķirbis
100 gr 10% siers
6 vidēja lieluma tomāti
1 sīpols
3 x 125 gr Mozarella (19% tauku)
70 gr siers Tomater (RIMI sarkanā krāsā, vakuuma iepakojumā)
Garšvielas: jūras sāls, provansas garšviela, melnie pipari, tzaziki garšviela
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā. Ķirbi, 10% sieru sarīvē uz rupjas rīves, Mozarellu un tomātus sagriež šķēlēs. Tomater sieru sarīvē – uz smalkās rīves. Sīpolu sasmalcina. Uzbriedinātām auzu pārslām pievieno olas, sāli, piparus. Masu izklāj uz plāts un ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15, apmēram 180 grādos. Izņem, pārkaisa pāri sarīvētu ķirbi, sasmalcinātu sīpol, 10% sieru, pa virsu uzber garšvielas, ( tzaziki, sāli) un ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15 (180 grādi). Izņem un pa virsu izkārto tomātu šķēles. Atkal ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15 (180 grādos). Izņem, un pa virsu izkārto Mozarella siera šķēles. Ieliek atkal cepeškrāsnī uz minūtēm 15, 160 grādos (ļaujam sieram izkust).Izņemam un pārkaisām ar smalki sarīvēto Tomater sieru. Ieliekam atpakaļ cepeškrāsnī uz minūtēm 10 un, tad izslēdzam cepeškrāsni. Ļauj sieram pakust. Izņem no plīts un ļauj nedaudz picai atdzist. Griežam gabaliņos un baudām – atstājot kādu gabaliņu arī saviem tuvajiem:)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,2 gr
OH = 8,4 gr
T = 5,1 gr
Kcal = 116
Kas tas par sieru Tomater? RIMI ražojums? Parasts siers ar zemāku tauku saturu?
RIMI tas ir nopeerkams. Sagriezts triijstuuriishos, vaakuma iepakojumaa. Pie importa sieriem. Taads pats ir arii zaljaa kraasaa-bazilika siers
Ar šitādām picām varētu tievēt visu ziemu
Kāpēc gan ne?:)
Vai ir kāda alternatīva tam sieram? Saldus RIMI tāds nav nopērkams, vismaz neatradu..
Es domāju, ka te variet ņemt jebkuru cieto, pikantāku sieru.Es izvēlējos dēļ krāsas…:)Tomāti sarkani, un pa virsu vēl siers sarkans Tomater…:)Skaisti:)
Ja negrib tik pikantu, labāk tad neņemt arī kādu pikantu sieru, jo pēc tam sanāk pārāk asa!
Nesanāk, nemaz pikanta. Tomater siers nav tik pikants, kā varētu domāt. Pikantumu “regulējam” ar garšvielām:)