Picture 010Picture 012Picture 014Picture 016Picture 025Picture 020

 

 

 

 

Tomāti un Mozarella…kas gan var būt labāks par šo salikumu? Un pikantais, sārtais  Tomater sieriņš…bet pa vidu tik labi kūstošais 10% siers: manuprāt, ideāla 3 sieru kombinācija….

Sastāvdaļas

300 gr auzu pārslas
700 gr vājpiena kefīrs
4 olas
250 gr ķirbis
100 gr 10% siers
6 vidēja lieluma tomāti
1 sīpols
3 x 125 gr Mozarella (19% tauku)
70 gr siers  Tomater (RIMI sarkanā krāsā, vakuuma iepakojumā)
Garšvielas: jūras sāls, provansas garšviela, melnie pipari, tzaziki garšviela

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā. Ķirbi, 10% sieru sarīvē uz rupjas rīves, Mozarellu un tomātus sagriež šķēlēs. Tomater sieru sarīvē – uz smalkās rīves. Sīpolu sasmalcina. Uzbriedinātām auzu pārslām pievieno olas, sāli, piparus. Masu izklāj uz plāts un ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15, apmēram 180 grādos. Izņem, pārkaisa pāri sarīvētu ķirbi, sasmalcinātu sīpol, 10% sieru, pa virsu uzber garšvielas, ( tzaziki, sāli) un ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15 (180 grādi). Izņem un pa virsu izkārto tomātu šķēles. Atkal ieliek cepeškrāsnī uz minūtēm 15 (180 grādos). Izņem, un pa virsu izkārto Mozarella siera šķēles. Ieliek atkal cepeškrāsnī uz minūtēm 15, 160 grādos (ļaujam sieram izkust).Izņemam un pārkaisām ar smalki sarīvēto Tomater sieru. Ieliekam atpakaļ cepeškrāsnī uz minūtēm 10 un, tad izslēdzam cepeškrāsni. Ļauj sieram pakust. Izņem no plīts un ļauj nedaudz picai atdzist. Griežam gabaliņos un baudām – atstājot kādu gabaliņu arī saviem tuvajiem:)

 

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,2 gr
OH = 8,4 gr
T = 5,1 gr
Kcal = 116