Pica ar liellopa malto gaļu
Sastāvdaļas
Pamatam
200 gr prosa
3 olas
200 gr olu baltums
garšvielas
Virsmai
700 gr teļa gaļas šķiņķis
1 sīpols
1 burkāns
1 paprika
400 gr (5 gab) marinēts gurķis
200 gr dabīgais jogurts
700 gr olu baltums
200 gr 10% siers
Pagatavošana
Prosu noskalo vismaz trijos ūdeņos. Liek to apvārīt. Liellopa gaļu samaļ. Sasmalcina sīpolus, papriku, burkānu sarīvē. Uz pannas apcep malto gaļu (es gan to darīju bez eļļas, bet pievienoju ūdeni), beigās pievieno dārzeņus ujn izsautē.Marinētos gurķus un sieru sarīvē.Prosai pievieno 3 olas un 200 gr olu baltumus. Sablendē. Masu izliek uz plāts. Pa virsu uzklāju malto gaļu ar dārzeņiem, pa virsu marinēts gurķis, un 100gr 10% sarīvētā siera. Olu baltumus (700 gr) saputo ar 200 gr dabīgā jogurta un pārlej pāri. Liek cepties ~ 170 grādos. Jau gatavam pārkaisa otrus 100 gr sarīvētā siera, izslēdz cepeškrāsni un ļauj sieram izkust (burtiski 5 minūtes)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,4 gr
OH = 5,5 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 100
Atbildēt