Picture 006Picture 008Picture 013Picture 016

Sastāvdaļas

Pamatam

200 gr prosa
3 olas
200 gr olu baltums
garšvielas

Virsmai

700 gr teļa gaļas šķiņķis
1 sīpols
1 burkāns
1 paprika
400 gr (5 gab) marinēts gurķis
200 gr dabīgais jogurts
700 gr olu baltums
200 gr 10% siers

Pagatavošana

Prosu noskalo vismaz trijos ūdeņos. Liek to apvārīt. Liellopa gaļu samaļ. Sasmalcina sīpolus, papriku, burkānu sarīvē. Uz pannas apcep malto gaļu  (es gan to darīju bez eļļas, bet pievienoju ūdeni), beigās pievieno dārzeņus ujn izsautē.Marinētos gurķus un sieru sarīvē.Prosai pievieno 3 olas un 200 gr olu baltumus. Sablendē. Masu izliek uz  plāts. Pa virsu uzklāju malto gaļu ar dārzeņiem, pa virsu marinēts gurķis, un 100gr 10% sarīvētā siera. Olu baltumus (700 gr) saputo ar 200 gr dabīgā jogurta un pārlej pāri.  Liek cepties ~ 170 grādos. Jau gatavam pārkaisa otrus 100 gr sarīvētā siera, izslēdz cepeškrāsni un ļauj sieram izkust (burtiski 5 minūtes)

 Uzturvērtība 100 gr

OB = 12,4 gr
OH = 5,5 gr
T = 2,8 gr
Kcal = 100