Kura putra labāka?
Daudz jautājumus saņemu attiecībā par to, kādu putru rīta brokastīm labāk izvēlēties? Protams, mēs visi labi zinām, ka putras labāk vārīt ūdenī, vai 0,5 % pienā. Tad nu, te būs tāds īss ieskats par putrām un to labākajām īpašībām:
1. vieta:
Griķu putra ( ar vitamīniem bagātākā putra ) – 120 (kcal) kilokalorijas uz 100 g
2. vieta:
Auzu pārslu putra (visgudrākā putra) – 160 (kcal) kilokalorijas uz 100 g
3.vieta
Grūbu putra (visskaistākā, to sauc par “putru skaistuli”) – 88 (kcal) kilokalorijas uz 100 gr
4.vieta
Zirņu putra (visoptimālākā putra) – 80 (kcal) kilokalorijas uz 100 gr
5.vieta
Kukurūzas putra – 86 (kcal) kilokalorijas uz 100 g
6.vieta
Rīsu putra (attīroša putra) – 144 (kcal) kilokalorijas uz 100 gr
7.vieta
Prosas putra (vissirsnīgākā putra) – 89 (kcal) kilokalorijas uz 100 gr
8.vieta
Mannas putra ( viskaitīgākā putra, jo tā satur cieti)
(daudzumi un kcal doti jau izvārītā veidā – I.R.)
Avots: www.ok.ru
“visoptimālākā” kam?
Sveika,
vai auzu putrai 160kcal uz 100gr ir rēķinātas svaigā veidā?
Jo uz paciņas uz 100gr ir pāri 300kcal…
atradu atbildi pati:)
Raksta apakšā ir rakstīts: kcal jau gatavā veidā….;)
Kā gatavot griķu putru?
Griķiem uzlej daudz ūdens, uzvāra un nolej.
Tad pielej 1 ½ glāzes ūdens un vāra uz nelielas uguns gatavu. Gatavu liek uz šķīvja un viducī ieliek sviesta piciņu.
http://www.delfi.lv/receptes/griku-biezputra.d?id=43622911#ixzz3ZvaqovlX
Ineta, labdien, liels paldies Jums par gardajām receptēm un veselīga dzīvesveida padomiem.
Savos rakstiņos Jūs sakiet, ka pieturaties pie tiem produktiem, kuri ir Jūsu asinsgrupai atbilstoši. Cik sen Jūs to dariet? Un, vai ir jūtamas kādas izmaiņas starp to laiku, kad nepieturējāties pie šīs filozofijas un tagad?
Mazliet palasīju par asinsgrupu diētu, un tur bez “pozitīvajiem” un “negatīvajiem” produktiem ir atrodami “neitrālie” produkti, ko darīt ar tiem? Vai Jūs tos lietojat savā uzturā? Cik bieži? Gaidīšu Jūsu atbildi, Paldies iepriekš!
Jā, kādu laiku atpakaļ es centos izvairīties no kādiem konkrētiem produktiem, kas bija minēti ) manai 0 asinsgrupai: man tie bija piena produkti, kviešu miltu produkti. Bet tieši šobrīd ( diemžēl veselības problēmu dēļ, man, ja ne pavisam jāpārtrauc profesionālā karjera, vai vismaz jāizlaiž šī sezona), tad es šobrīd veicu “eksperimentu”. Esmu atsākusi ēst biezpienu, dabīgo jogurtu un liesos sierus. Pagaidām jūtu, ka viss ir ok. Asingrupu diētai, patiesībā nav zinātniska pamatojuma.Un sāku par to aizdomāties. Bet mums katram ir savi produkti, kurus ēdot mēs jūtamies slikti.Man tie noteikti ir kviešu miltu izstrādājumi, cukurs, majonēze, sviets, krējums.Tos esmu 100% izslēgusi no savas ēdienkartes.:) ir vienkārši jāveic ar sevi eksperimenti: jātestē, jānovēro un jāizdara secinājumi.
Paldies par atbildi! Novēlu Jums veselību, izturību un labu garastāvokli!
Paldies:)
Labdien!man jautaajums par kukuruuzas putru,vai arii taa nesatur cieti,jo liidziiga mannai?
Kukurūzas putraimi gan nebūs tas pats, kas manna, bet viennozīmīgi daudz vērtīgāka par mannu.Esiet taču dzirdējusi, ka ir arī tāds produkts kā kukurūzas ciete. Kukurūzas putraimus iegūst no kukurūzas graudiem, bet cieti – no kukurūzas kodola endospermas daļas.
Tad sanāk, ka gatavojot, piemēram, pilngraudu auzu pārslu putru kaloriju daudzums, kas norādīts uz iepakojuma, samazinās uz pusi?
Apmēram. Kaloritāte norādīta 100 gr sausa produkta.
Sveiki. Kaa ir ar uzturvertibu gatavai auzu parslu putrai uz 100 gr?
Ne jau velti uzturvērtība graudaugiem uz iepakojumiem, un lielai daļai produktu ir dota uz 100 gr sausā/ negatavā veidā. 305 kcal. Izvāriet 100 gr auzas un nosveriet to vēlreiz gatavu: tās svars palielināsies vismaz 2x un, tad, arī varēsiet redzēt: tās 305 kcal būs uz gataviem 200 vai 250 vai 300 gr gatavas putras. To neviens Jums nevarēs pateikt, cik kcal būs gatava putrai: jo katrs jau to putru vāra savādāk: viens pienā, viens ūdenī, viens lej vairāk šķidrumu, ja grib šķidrāku putru, cits ar cukuru cits bez cukura, cits šķidrumu mazāk lej, cits vairāk…Tas viss ietekmē kcal daudzumu gatavā veidā.
tad sanak, ka putra izvarot paliek smagaka, bet kcal daudzums tas pats. pareizi sapratu?
Jā, tieši tā: putra paliek smagāka, jo Jūs taču tai pievienojiet ūdeni (sliktākajā gadījumā, pienu) un tas uzsūcas pārslās…
Ineta, paldies Jums par darbu ko darat, pirms atradu Jusu lapu, biju nobriedusi parskaitit naudu, lai izmeginatu Sokholmas dietu, bet bij kautkads klikskis ka vispirms japarokas dzilak taja interneta, un taa pateicoties Jums un Jusu lapai, sapratu, ka atras dietas dos tikai islaicigu rezultatu. Godigi sakot, Jus mani iedvesmojat nepadoties. Lai gan man ir vel daudz neskaidribu, bet zinasu, ka ir kads, kam var pajautat. Veiksmi Jums!
Paldies, Jums, Vita par labajiem vārdiem! Es priecājos, ka esiet mani atradusi, un, ka laikus attapāties un nepasūtījāt Stochkolm diētas plānu!!! Dieva dēļ, nedariet to! Pie manis pēc padoma un palīdzības ir griezušās jau tik daudzas šīs diētas upures. Reāli tā sabojā vielmaiņu, kā rezultātā meitenes pēc tam svaru atgūst dubultā, un samazināt svaru pēc tam kļūst gandrīz vai neiespējamā misija. Tā ir absurda un drastiska jebkuram ķermenim, lai arī svara kritums ir manāms. Lai svaru samazinātu un to pēc tam arī saglabātu, tam ir jākļūst par jūsu jaunu dzīvesveidu. Jūs jau ziniet, nav ne tādu brīnumtablešu, ne tādu “brīnumdietu”, kuras atrisinās mūsu liekā svara problēmas: daudzu kg zudumu nedēļā un vielmaiņas sakārtošanu. Nav tā, un nebūs. Bet, Jūs jau esiet te, tādēļ, laipni lūgtum manā blogā, un ceru, ka arī turpmāk būsiet ar mani!
Ja rodas jautājumi, droši rakstiet un jautājiet: varbūt ne uzreiz, bet noteikti iespēju robežās atbildēšu.