Šodien, savā dienā, sev par prieku uztapināju sev īpašo “Fitnesa” torti. Jau rīt sāksies  mana kcal skaitīšana un gatavošanās pavasara – vasaras sacensību sezonai.Tādēļ vēl šodien izbaudu atpūtu, našķojos un dzeru šampanieti ar savu gardo kūku! Bet jau no rītdienas 20 nedēļas pēc kārtas tiksimies blakus sadaļā”Mans fitness”, kur veidošu kārtējo OB, OH un tauku ciparu tabuliņu nedēļas vidējiem cipariem un svara kritumu pa šīm nedēļām. Sāksies mana “diēta”. Receptes, būs lielākoties tās pašas, kas jau katru sezonu gatavojoties un jau te ir atrodamas.Tomēr, ja būs kādas jaunas idejas, jaunas receptes- tieši gatavojoties šai sacensību sezonai, noteikti dalīšos!  Lai man izdodas!

Picture 001Picture 004Picture 005Picture 011Picture 017

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas ripām

(viss dalās uz3 daļām)
210 gr prosa
750 gr olu baltumi
500 gr ābols
180 gr vaniļas proteīns (Fa nutrition)

Krēmam pa vidu

500 gr dzērveņu džems ( 500 gr lielogu dzērvenes savārītas ar 350 gr ūdeni un saldinātāju Truvia)
60 gr zemeņu proteīns (Fa nutrition)
10 gr želatīns

Krēms sānu malām un tortes virsai

600gr svaigais siers Fitline 0,2%
60 gr šokolādes proteīns (Fa nutrition)
15 gr kakao
Saldinātājs Truvia

Pagatavošana

Izvāra prosu un atdzesē.Saputo 250 gr olu baltumus. Saputotiem pievieno 60 gr vaniļas proteīnu, prosu un ar blenderi sablenderē viendabīgā masā. Pievieno sarīvētu ābolu. Masu atkal sablenderē un liek  formā cept ~ 160 grādos. Tādas ripas izcep 3 gab.

Dzērveņu krēmam

Dzērveņu džemam pievieno 60 gr zemeņu proteīna un ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Šokolādes krēmam

Svaigajam sieram Fitline pievieno šokolādes proteīnu, kakao un pēc vajadzības saldinātāju. Dzērveņu džemu smērē starp ripām, šokolādes kremu gar malām un virsu.
Malas dekorē ar griljāžu (auzu pārslas+medus+sviests), pa virsū izkausēta melnā šokolāde

Uzturvērtība 100 gr

OB= 12,9 gr
OH=13,4 gr
T= 3.8 gr
Kcal= 141.6