Torte Šokolādes – aveņu
Kāda no manām meitenēm man pajautāja, vai man ir torte ar šokolādi un avenēm. Izrādās, ka tāda man vēl nav. Nu, tad, lai top, Sev mīļajai svētkos!
Sastāvdaļas ( diametrs 20 cm)
3 biskvītiem ( 1083 g netto svars, izmantots 978 g)
6 lielas olas (360 g)
750 g svaigs ķirbis
70 g kakao (11%, Gemoss)
30 g psilliums
135 g kukurūzas milti
135 g saldinātājs eritritols + kāds intensīvāks saldinātājs (pilieni)
16 g vaniļas cukurs dr. Quther
13 g cepamais pulveris
Vanilīns
Krēmam (izmantots viss, 1380 g)
3 x 200 g krēmsiers Philadelphia light
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
30 g kakao (attaukots)
200 g melnā šokolāde bez cukura RED
Saldinātājs pēc izvēles
Aveņu pildījums (izmantots 600 g)
600 g avenes
30 g kukurūzas ciete
120 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Vārītais krēms ( izmantots ~200 g netto)
2 olu dzeltenumi ( 30 g)
15 g kukurūzas ciete (vai milti)
200 g piens
40 g eritritols
8 g vaniļas cukurs
Glazūrai
100 g šokolāde bez cukura RED
130 g piens
Dekoram: vafeļu konussm avenes.
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Sākumā izsautē ķirbi. Vai, nu to izsautē uz plīts, vai izcep cepeškrāsnī, vai, nu dara kā es: sagriež gabaliņos un uz 6 min ieliek mikroviļņu krāsnī. Sablendē viendabīgā biezenī un noliek atdzist.
2. Traukā atsevišķi savieno visas sausās sastāvdaļas: miltus, psilliumu, kakao, cepamo pulveri. Sajauc un izsijā.
3. Olas saputo ar vaniļu, sāls šķipsniņu un eritritolu. Puto ~ 3-4 minūtes, līdz masa dubultā palielinās apjomā. Pievieno atdzisušo ķirbja biezeni – un vēlreiz nedaudz sakuļ.
4. Olu – ķirbja masai divos piegājienos pamazām uzmanīgi pievieno sausās sastāvdaļas. Mīklu izmaisa un lej mīklu formā. Es izmantoju 3 silikona formas (no Gemosa) pa 20 cm. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 40-45 minūtes. Jāskatās, lai iedurot koka irbulīti-tas no iznāk sauss, lai nav pielipusi mīkla pie tā. Biskvītus izņem, atdzesē, ietin pārtikas plēvē un uz nakti liek ledusskapī.
Gatavo aveņu pildījumu
5. Katliņā liek avenes (es pirms tam tās atkausēju) ar saldinātāju un uzkarsē. Pievieno ar ūdeni atšķaidītu kukurūzas cieti. Maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo vārīto krēmu
6. Katliņā olu dzeltenumiem pievieno eritritolu, pienu un saputo. Pievieno kukurūzas cieti un liek katliņu karsēt. maisot karsē, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
7. Melno šokolādi sakapā gabaliņos, liek traukā. Trauku liek mikroviļņu krāsnī un ar impulsiem pa 20-30 sek, katru reizi izmaisot, izkausē. Nedaudz atdzesē, lai nav karsta.
8. Bļodā liek Philadelphia, Ricottu un kulinārijas biezpienu. Pievieno saldinātāju, kakao un masu samaisa. Pievieno padzisušo šokolādi ( visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā!) un saputo ar mikseri (tā būs vienveidīgāks krēms). Krēmu pilda konditorejas maisā.
Gatavo torti
9. Izņem biskvītus, 2-us no tiem pārgriež uz pusēm. Piesūcina ar saldu kafiju.
10. Uz pamatnes, uz kuras liks torti, liek pirmo (nepārgriezto) biskvītu. Apkārt tam apliek konditorejas gredzenu un pa iekšpusi acetāta plāksni – savelk ar biskvītu.
10. Apkārt pa apli izspiež šokolādes krēmu (~ 200 g) . Pa vidu biskvītam aplī liek aveņu pildījumu (~200 g). Izlīdzina.
11. Liek virsū otro biskvītu (pusīti no pārgrieztā biskvīta). Apkārt pa apli izspiež šokolādes krēmu (~ 200 g) . Pa vidu biskvītam aplī liek vārīto krēmu (~200 g). Izlīdzina.
12. Uzliek virsū trešo biskvītu un apkārt pa apli izspiež šokolādes krēmu (~ 200 g) . Pa vidu biskvītam aplī liek aveņu pildījumu (~200 g). Izlīdzina.
13. Atkārto to pašu ar ceturto biskvītu. Virsū liek piekto biskvītu, pārklāj ar krēmu (~ 200g), izlīdzina. Torti pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī. Atlikušo krēmu ~ 300 g atst’\aj tortes sāniem.
No rīta dekorē torti: apsmērēju tortes sānus ar krēmu, pārklāju ar šokolādes glazūru un dekorēju ar avenēm.
Uzturvērtība visai porcijai ar glazūru ( 3300 g, bez vafeles un avenēm) OB = 211 g, OH = 463 g, T = 214 g, Kcal = 4612
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,3 g
OH = 14 g
T = 6,4 g
Kcal = 140
Atbildēt