Kartupeļu tarte ar maltu tītara fileju
Vai tievējot drīkst ēst kartupeļus?
Drīkst! Nekādā gadījumā neatsakieties no tiem tievējot!
Sastāvdaļas ( forma 28 cm )
Tartes mīklai
800 g vārīti kartupeļi ( 5 palieli kartupeļi)
1 ola
50 g milti (es izmantoju rīsu miltus)
Sāls, pipari
Pildījums
400 g malta tītara fileja
250 g šampinjoni
1 liels sīpols (115 g)
1 liels burkāns ( 180 g)
20 g ķiploki
30 g zaļumi
80 g 10% siers
Sāls, pipari, garšvielas pēc savas patikas
Pārliešanai
4 olas
100 g olu baltums
100 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
Sāls, pipari
Formas iesmērēšanai 2 g eļļa
Pagatavošana
1. Malto gaļu sacep ar sarīvētu burkānu, sīpolu, sagrieztām sēnēm un ķiplokiem. Atdzesē. Pievieno zaļos lociņus.
2 .Samīcītājiem kartupeļiem pievieno olu, miltus, sāli, garšvielas un samīca mīklu, kuru liek ar eļļu iesmērētā formā (ja nav silikona forma) un veido tartes pamatni ar maliņām.
5. Uz pamatnes liek apcepto gaļu ar sēnēm un dārzeņiem.
6. Saputo/sakuļ olas ar olu baltumu un kulinārijas biezpienu “Baltais”. Pievieno sāli garšvielas un pārlej pāri gaļai.
7. Liek cepeškrāsnī 180 grādos ~ 30-35 min’.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2275 g brutto / 1930 g netto) OB = 208 g, OH = 160 g, T = 45 g, Kcal = 1910
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 42 g, OH = 32 g, T = 9 g, Kcal = 382
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 52 g, OH = 40 g, T = 21,3 g, Kcal = 478
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,7 g
OH = 8,3 g
T = 2,3 g
Kcal = 99
Atbildēt