Ķirbja sufle ar biezpienu
Fantastiski gards deserts! Ja gribiet “norīt mēli”, iesaku!
Sastāvdaļas
4 olas
300 g ķirbis
500 g vājpiena biezpiens 0,5 % (Jaunpils)
Saldinātājs pēc izvēles
16 g vaniļas cukurs Dr.Outher
Pagatavošana
1. Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā, pievieno ūdeni un izvāra mīkstu. Nolej ūdeni un atdzesē.
2. Olām atdala olu baltumus. Olu dzeltenumus liek traukā ar biezpienu un sablendē.
3. Pievieno atdzisušo ķirbi, saldinātāju, vaniļu un vēlreiz visu sablendē viendabīgā masā.
4. Saputo stingrās putās olu baltumus un divos piegājienos iemaisa /iecilā biezpiena ķirbju masā.
5. Masu liek formā, bet formu otrā formā, kurā ieliets karsts ūdens. Formas liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-35 minūtes līdz virsma kļūst zeltaina.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1036 g) OB = 126 g, OH = 38 g, T = 28 g, Kcal = 910
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32 g, OH = 9,3 g, T = 7 g, Kcal = 225
Uzturvērtība 100 g
OB = 15,2 g
OH = 4,5 g
T = 3,4 g
Kcal = 110
Pasniegšanai izmantoju: upenes savārītas ar lielogu mellenēm, saldinātāju un kukurūzas cieti.
Atbildēt