Sagribējās man ļoti griķus. Laikam tādēļ, ka to manās receptēs nav.
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
400 g  zirnīšu un burkānu maisījums (saldēti)
125 g griķi ( es izmantoju zaļos griķus)
1 liels sīpols (100 g)
250 g piens 2% (vai ūdens, vai augu piens)
15 g rīsu milti
Sāls, pipari, ķiploki, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Pannā liek sagrieztu sīpolu un apcep 10 g eļļas. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vistas fileju un strauji apcep.
2. Pievieno saldētos zirnīšus un burkānus. Pievieno sāli, garšvielas pēc izvēles. Sautē uz nelielas uguns gatavu.
3. Kamēr vistas fileja cepas/sautējas, izvāra griķus.
4. Beigās gaļai pievieno griķus. Visu samaisa.
5. Krūzē lej pienu, pievieno rīsu miltus. Izmaisa un pievieno pannā pie gaļas un griķiem. Maisot ļauj visam uzvārīties.
Uzturvērtība visai porcijai  (1300 g brutto/ 1500 g netto ) OB = 137,2 g, OH = 137 g, T = 33 g, Kcal=1403
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 45,7 g, OH = 45,7 g, T = 11 g, Kcal = 467
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 34,3 g, OH = 34,3 g, T = 8,3 g, Kcal = 350
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,1 g
OH = 9,1 g
T = 2,1 g
Kcal = 94