Torte “Laimīgu Jauno 2025! ” (torte “Snicker”
Uz tortes cipars 2024, tas tikai nozīmē, ka es to pavadu ar godu un pozitīvām sajūtām, jo man tas bija veiksmīgs, izzinošs, pārliecinošs, draudzīgs, mīlīgs un visādi citādi superīgs gads! Atā foršais 2024-ais un esi sveicināts nezināmais 2025-ais! Burvīga tortīte sanāca! Un ar tik lielisku uzturvērtību!
Sastāvdaļas ( diametrs 20 cm)
Biskvītiem (2 x 410 g netto svars )
4 lielas olas
500 g svaigs ķirbis
45 g kakao
15 g psilliums
90 g kukurūzas milti
90 g saldinātājs eritritols + kāds intensīvāks saldinātājs (pilieni)
24 g vaniļas cukurs dr. Quther
9 g cepamais pulveris (vai 6 g soda+1 ēd.k etiķis – es liku gan sodu, gan etiķi pa 3 g)
Vanilīns
Krēmam
400 g krēmsiers Philadelphia light
250 svaigais siers Ricotta
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
8 g vaniļas cukurs
Saldinātājs pēc izvēles
Pildījums
300 g sāļā karamele
90 g zemesrieksti grauzdēti medū Estrella
Brūnais krēms apkārt tortei
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
30 g RED melnā šokolāde bez cukura
Saldinātājs pēc izvēles
Dekoram šokolādes apmalītei: 100 g RED melnā šokolāde bez cukura
Glazūrai
200 g piens
8 g želatīns
25 g sausais piens 1% (Gemoss)
25 g kakao (11%)
Saldinātājs
Vanilīns
Saldinātājs pēc izvēles
Medū grauzdēti rieksti ~ 30 gr
Pagatavošana
Laicīgi jau pagatavo sāļo karameli: https://www.edunsporto.lv/?p=21857
1. Sākumā izsautē ķirbi. Vai, nu to izsautē uz plīts, vai izcep cepeškrāsnī, vai, nu dara kā es: sagriež gabaliņos un uz 6 min ieliek mikroviļņu krāsnī. Sablendē viendabīgā biezenī un noliek atdzist.
2. Traukā atsevišķi savieno visas sausās sastāvdaļas: miltus, psilliumu, kakao, cepamo pulveri. Sajauc un izsijā.
3. Olas saputo ar vaniļu, sāls šķipsniņu un eritritolu. Puto ~ 3-4 minūtes, līdz masa dubultā palielinās apjomā. Pievieno atdzisušo ķirbja biezeni – un vēlreiz nedaudz sakuļ.
4. Olu – ķirbja masai divos piegājienos pamazām uzmanīgi pievieno sausās sastāvdaļas. Mīklu izmaisa un lej mīklu formā. Es izmantoju 2 silikona formas (no Gemosa) pa 20 cm. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 40-45 minūtes. Jāskatās, lai iedurot koka irbulīti-tas no iznāk sauss, lai nav pielipusi mīkla pie tā. Biskvītus izņem, atdzesē. un pārgriež uz pusēm.
5. Pagatavo balto krēmu: saputo vai samaisa vispirms Philadelphia light krēmsieru ar kulinārijas biezpienu, vaniļas cukuru un saldinātāju. Un tikai pēc tam iemaisa Ricottas sieru (to iemaisa pēdējo, jo ilgi to putojot vai maisot, tam ir tieksme atsuloties).
6. Pagatavo brūno krēmu tortes virsmai un sāniem: kulinārijas biezpienam, kurš ir istabas temperatūrā!!! pievieno un izmaisa izkausētu melno šokolādi (50 g).Pēc vajadzības pievieno saldinātāju. Krēmu liek leduskapī.
Liek kopā torti
7. Uz pamatnes, uz kuras liks torti, liek pirmo biskvītu. Apkārt tam apliek konditorejas gredzenu un pa iekšpusi liek un nostiprina acetāta plāksni – savelk ap biskvītu konditorejas riņķi.
8. Apakšā liek pirmo no četriem biskvītiem. Pa virsu liek 100 g sāļo karameli, izlīdzina un pārkaisa ar 30 g zemesrieksti (es tos ar nazi sakapāju smalkāk).Virsū klāj balto krēmu (~300 g). Izlīdzina un liek virsū otru biskvītu. Atkārto tās pašas darbības ar otru un trešo biskvītu. Uz trešā biskvīta baltā krēma kārtas liek ceturto biskvītu. Piespiež, tortes formu pārklāj ar pārtika plēvi (lai neapkalst krēms) un liek uz nakti ledusskapī.
No rīta
9. Noņem no tortes konditorejas riņķi un acetāta plāksni. Apsmērē tortes sānus un virsmu ar brūno krēmu. Liek torti atpakaļ ledusskapī.
Gatavo dekoru no šokolādes
10. Izmantoju iepakojuma materiālu plēvi, kuru izmanto paku nosūtītāji, lai nesabojājas prece ceļā. Tā atgādina medus šūnas. Nomēra un izgriež attiecīga garuma un platuma “iepakojuma plēvi ar pumpiņām”.
11. Ar impulsiem mikroviļņu krāsnī izkausē melno šokolādi un pārsmērē ar to (ar konditorejas slotiņu) plēvi: tā, lai aizpildās visas “šūniņas”.
12. Izņem no ledusskapja torti un piespiež plēves lentu ar šokolādi ap torti. Torti liek atpakaļ ledusskapī.
Gatavo glazūru
13. Trauciņā lej 50 g pienu, kuram pievieno 8 g želatīnu un atstāj uzbriest.
14. Citā katliņā lej atlikušos 150 g piena un pievieno 30 g proteīnu, samaisa, lai sausais piens nedaudz “izmirkst”.
13. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot ar konditorejas slotiņu karsē un uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē.
15. Karstajā kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, bet pirms tam iesaku to izlaist caur sietiņu, lai glazūra būtu gluda bez kunkulīšiem. Un uzklāj uz glazūras trauka pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvīte atdziestot). Glazūru gaida, kamēr tā atdzisīs līdz 30-32 grādiem,
16. Kad glazūra atdzisusi, izņem torti, uzmanīgi no sāniem noņem plēvi un pārklāj tortes virsmu. Dekorē pēc patikas.
Uzturvērtība visai porcijai ar dekoriem, bez gada skaitļa (2778 g) OB = 237 g, OH = 464 g, T = 203 g, Kcal = 4550
Uzturvērtība 100 g
OB = 9 g
OH = 17,4 g
T = 7,6 g
Kcal = 172
Atbildēt