Ziemas laiks ir laiks, kad ēdam hurmas. Gan svaigas, gan ieceptas pīrāgā.
Sastāvdaļas (diametrs 24 cm)
Pamatnei
1 ola
50 g olu baltums
80 g auzu pārslas
100 g dabīgais jogurts
50 g piens
1 tējk.cep.pulveris (2 g)
Saldinātājs pēc izvēles
Pa virsu
3 olas
100 g olu baltums
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
180 g vājpiena biezpiens
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
30 g kukurūzas ciete
1 bumbieris (190 g, es izmantoju šķirni “Conference”)
1 ne pārāk liela hurma (220 g)
Vaniļa
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Auzu pārslām pievieno olu, olu baltumu, dabīgo jogurtu, pienu, saldinātāju, visu samaisa  un atstāj uzbriest ~ 20 min.
2. Sagriež mazos kubiciņos bumbieri un hurmu.
3. Pildījumam:  3 olām pievieno olu baltumu, abus biezpienus, kukurūzas cieti, saldinātāju un sablendē. Pēc tam masā iemaisa svaigo sieru Ricottu (to nevajag blendēt, lai neatsulojas).
4. Atlikto malā auzu pārslu masu lej uz plāts un izlīdzina.
5. Pa virsu pārlej pāri ar sablendēto biezpiena masu.
6. Liek cepeškrāsnī  ~ 175 grādos, cep ~ 40-45 min,  kamēr virsiņa paliek viegli brūna.
Uzturvērtība visai porcijai (1770 g brutto / g netto ) OB = 157,2 g, OH = 154 g, T = 50 g, Kcal = 1738
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 26,2 g, OH =25,7  g, T = 8,3 g, Kcal = 290
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 31,4 g, OH = 30,8 g, T = 10 g, Kcal = 348
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 39,3 g, OH = 39  g, T = 13 g, Kcal = 435
Uzturvērtība 100 g
OB = 11 g g
OH = 11 g
T = 5,4 g
Kcal = 141