Mūsu brīnumainā lielā oga – tā jebkuru ēdienu padara lielisku un neatkārtojamu. Vistas filejas kotletes ar ķirbi un biezpienu.  Ļoti maigas, mīkstas un gardas un sulīgas.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
1 ola
500 g vistas (tītara) filejas maltā gaļa
200 g ķirbis (vai burkāns, vai jebkurš cits dārzenis)
100 g vājpiena biezpiens
40 g sīpols
8 g ķiploki
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
~ 3 g eļļa
Pagatavošana
1. Sarīvē ķirbi uz smalkās rīves. Vai samaļ virtuves kombainā kopā ar vistas fileju.
2. Kotlešu maltajai masai pievieno olu, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, sarīvēto ķirbi, sāli ar garšvielām.
3. Uzkarsē pannu uzpūšot / vai iesmērējot to ar eļļu. Veido  apaļas kotletes  un liek pannā (var protams cept arī cepeškrāsnī).  Nogriež ļooooti mazu liesmu un sautē kotletes   gatavas no abām pusēm. Pēc nepieciešamības pievienojot nedaudz ūdeni.
Uzturvērtība visai porcijai (925 g brutto / 920 g netto ) OB = 149 g, OH = 31,3 g, T = 22 g, Kcal = 872
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 49,6  g, OH = 10,4 g. T = 7,3 g, Kcal = 290
Uzturvērtība 100 g
OB  = 17 g
OH =3,5 g
T = 2,5 g
Kcal = 100