Kā jau rudenim pienākas galdā liekam gardus ķirbju ēdienus.
Sastāvdaļas (18 cm diametrs)
Biezpiena masai
2 mazas  olas
100 g dabīgais jogurts
250 g vājpiena biezpiens
10 g čia sēklas
25 g kukurūzas ciete
Vaniļa
Saldinātājs
Ķirbja masai
1 ola
250 g ķirbja biezenis
35 g kukurūzas ciete
Apelsīna miziņa (pēc izvēles)
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Vispirms sagatavo ķirbi. Vai, nu izcep to cepeškrāsnī (ilgāks process). Vai, kā es sagriezu mazos gabaliņos un uz 5 minūtēm ieliku mikroviļņu krāsnī. Sablendē.
2. Biezpienam pievieno olu jogurtu, saldinātāju, vaniļu, kukurūzas cieti un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa čia sēklas.
3. Atdzisušajam ķirbim pievieno olu, kukurūzas cieti, saldinātāju, vaniļu un sajauc.
4. Formā pa vidu ar lielu karoti liek biezpiena masu, tad tieši virsū karoti ķirbja masas, uz ķirbja masas atkal tieši virsū biezpiena masu. Tā atkārto, kamēr abas masas beigušās.
5. Liek formu līdz 175 -180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep gatavu.
Uzturvērtība visai porcijai 835 g brutto / 716 g netto) OB= 82,3 g, OH = 94 g, T = 25 g, Kcal = 936
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 27,4 g, OH = 31,3 g, T = 8,3 g, Kcal = 312
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB =20,6 g, OH = 24 g, T = 6,3 g, Kcal = 234
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,4 g
OH = 13 g
T = 3,4 g
Kcal = 130