Ābolu – aveņu pīrāgs ar vaniļu
Jaunas nedēļas sākums un kā gan bez sagatavotiem gardumiem.
Sastāvdaļas (forma 28 cm)
5 olas (291 g)
2 x 200 g vājpiena biezpiens Annele ( vai parastais vājpiena biezpiens)
50 g eritritols
Saldinātājs pēc izvēles (es pievienoju pilienveida saldinātāju ar vaniļas garšu, lai mazinātu eritritola piegaršu)
16 g vaniļas cukurs (dr. Quther)
1 tējk.cepamais pulveris
130 g milti (pilngraudu kviešu milti, bet var izmantot arī jebkurus citus miltus)
20 g kukurūzas ciete
800 g āboli
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Olas puto ar eritritolu ~ 3 minūtes, līdz tās ievērojami palielinās apjomā.
3. Olām pievieno abus iepakojumus ar vājpiena biezpienu.
4. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno masai. Visu saputo. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievieno ābolus un avenes, visu izmaisa, lai mīkla aptver katru ābola šķēlīti.
3. Mīkluliek formā un liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 35-45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1857 g brutto/1720 g netto) OB = 97 g, OH = 246 g, T = 43 g, Kcal = 1816
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 19,4 g, OH = 49,2 g, T = 8,6 g, Kcal =363
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB =24,3 g, OH = 61,5 g, T =10,8 g, Kcal =454
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,6 g
OH = 14,2 g
T = 3 g
Kcal = 106
Atbildēt