Ķirbja sautējums ar kūpinātu vistas krūtiņu un pērļu grūbām
Ķirbju laiks pilnā sparā. Un mūsmājās tie cieņā. Gan saldajos, gan sāļajos ēdienos.
Sastāvdaļas
~ 800-1000 g ūdens
200g kūpināta vistas krūtiņa (vai 130 g kūpināta vistas gaļa)
600 g ķirbis
100 g pērļu grūbas (kuskuss, vai jebkuri citi graudaugi)
1 vidējs sīpols (90 g)
15 g ķiploki
1 mazais čilli (var nelikt, ja nepatīk pikanti ēdieni)
250 kokosriekstu piens Light (8%), vai 200 g 10% saldo krējumu
Dārzeņu buljona kubiks (vai sāls), garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1.Sagriež ķirbi mazos gabaliņos, sasmalcina čilli un liek katlā vārīt pievienojot dārzeņu buljona kubiku.
2. Sagriež vistas krūtiņu, sīpolu, sasmalcina ķiplokus.
3. Kad ķirbis jau pusgatavs, pievieno vistas fileju, pērļu grūbas, kokosriekstu pienu un uz nelielas uguns sautē gatavu, pievienojot pēc izvēles garšvielas, zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1520 g brutto/ 1505 g netto) OB = 63 g, OH = 163 g, T = 46 g, Kcal = 1302
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 32 g, OH = 81,4 g, T = 23 g, Kcal = 651
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 21 g, OH = 54,2 g,k T = 15,3 g, Kcal = 433
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 16 g, OH = 41 g, T = 12 g. Kcal = 325
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,2 g
OH = 10,8 g
T = 3,1 g
kcal = 87
Atbildēt