Salds un sāļš vienlaicīgi. Zinu, ka daudziem nepatīk. Man-ļoti.
Sastāvdaļas
Pamatnei
1 ola
150 g vājpiena biezpiens (man diezgan sauss, 0,2% vājpiena biezpiens no Lidl)
40 g  milti (es liku rīsu miltus, bet var likt arī citus)
!!! Milti daudzumu regulē, skatoties, cik slapjš biezpiens, var būt, ka vajadzēs vairāk- mīklai jābūt tādā konsistencē, lai tā gandrīz  neliptu pie rokām un no tās varētu veidot “laiviņas”.
1 tējk. cepamais pulveris
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs pēc izvēles
Pa virsu
70 g vīģes
50 g Fetas siers (12%, no Lidl)
30 g siers Bresto light (vai 10% siers)
15 g medus (šķidrs)
10 g valrieksti
Pagatavošana
1. Mazā trauciņā sakuļ olu. Sagriež plānās šķēlītēs vīģes, mazos gabaliņos Fetas sieru. Bresto sieru sarīvē.
2. Biezpienam pievieno  daļu no sakultās olas, atstājot nedaudz malu apsmērēšanai un visu sajauc.
3. Pievieno mīklai miltus, cepamo pulveri, saldinātāju. Samīca mīklu, kas nelīp pie rokām.
4. Liek mīklas bumbu uz cepamās plāts un ar mitrām rokām izveido apaļas formas paplānu pamatni (~ 20 cm)  ar nelieliem “bortiņiem”. Pārsmērē ar atlikto olu.
5.  Uz picas pamatnes liek vīģes, sieru, sadrupinātus valriekstus, pārlaista ar šķidru medu un liek cepeškrāsnī un cep ~175-180 grādos, līdz tās maliņas iegūst vieglu zeltainu nokrāsu.
6. Izņem, pārkaisa sieru Bresto light un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī, lai izkūst siers ~ uz 5-7 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (420 g)  OB = 59 g, OH = 62 g, T = 24 g, Kcal = 700
Uzturvērtība 1/2 no porcijas  maizītei OB= 30 g, OH = 31 g , T = 12 g, Kcal = 350
Uzturvērtība 100 g
OB = 17,2 g
Oh = 18,1 g
T = 7 g
kcal = 206