Ķirbju biezputra ar sieru un pērļu grūbām
Ķirbju laiks ir klāt. Un šis salikums ar sieru, praktiski jebkuru sieru ir ideāls. Nesaprotu tos, kuriem negaršo ķirbis…:)
Sastāvdaļas
500 g ķirbis
50 g pērļu grūbas
150 g tomāti
30 g siers Bresto light (vai 10% siers, vai jebkurš cits 10-18 % siers)
180 g kausētais siers “Baltijas Dzintars”
30 g spināti
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek pannā. Pievieno ūdeni ( ~ 1 litru) un sautē gandrīz gatavu. Ūdeni regulējiet pēc vajadzības.
2. Pievieno garšvielas (man bija: saldā paprika, kurkuma, kaltēti (vai svaigi) ķiploki), tomātus, kausēto sieru, pērļu grūbas un maisot karsē, līdz grūbas ir gatavas.
3. Beigās pievieno sarīvēto sieru, spinātus un maisot pakarsē vēl 2-3 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1040 brutto/ 1030 g netto)OB = 49,2 g, OH = 114,4 g, T = 22,1 g, Kcal = 820
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 24,6 g, OH = 57,2 g, T = 11 g, Kcal = 410
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,8 g
OH = 11,6 g
T = 2,1 g
Kcal = 80
Atbildēt