Kaut ko pikantu. Tā, lai piesien dūšu? Tad jācep pica.
Sastāvdaļas
Picas pamatnei
170 g pilngraudu kviešu milti
60 g griķu milti (vai tikai kviešu milti)
30 g extra virgin olīveļļa
120 g ūdens
1/4 tējk. garšaugu sāls (sāls ar zaļumiem)
Pa virsu
30 g adžika (Pūres)
30 g dabīgais jogurts
130 g bumbieris
100 g tomāti cherry
40 g zaļie lociņi
120 g 10% siers
80 g siers Gorgonzola (vai cits treknaks, labi kūstošs siers)
Pagatavošana
1. Izsijā abu smiltus, pievieno sāli. Ūdenim pievieno eļļu, pievieno miltiem un samīca mīklu. Mīklu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
2. Dabīgo ogurtu sajauc ar adžiku.
3. Izņem no ledusskapja mīklu un izrullē plānā (~ 2mm)  kārtiņā  un liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz ~ 20 minūtēm.(cep gatavu)
4. Izņem picas pamatni: pa virsu smērē adžikas-jogurta maisījumu, virsū liek tomātus, bumbiera gabaliņus, gorgonzolas gabaliņus, 10% sieru, kas sajaukts ar sasmalcinātiem lociņiem.
4. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep ~ 5-7 minūtes, vai kamēr izkūst siers.
Uzturvērtība visai porcijai (1080 g) OB = 90,8 g, OH = 177,3 g, T = 73 g, Kcal = 1826
Uzturvērtība 1/6 no picas OB = 15 g, OH = 30 g T = 12,2 g, Kcal = 304
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 18,2 g, OH = 35,5 g, T = 14,6 g, Kcal = 365
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 22,7 g,OH = 44,3 g, T = 18,3 g, Kcal – 457

Print This Post Print This Post