Mani ideālie eklēri. Jā, jā, arī svara samazināšanas laikā var atļauties šādu našķi.
Sastāvdaļas (20 gab)
Plaucētajai mīklai (no šī daudzumi sanāk 20 mini eklēri)
200 g ūdens
2 lielas olas (120 g)
~ 30 g olu baltums (vai  arī 3 mazas oliņas  3 x 48 g)
40 g sviests
1 g sāls
90 g rīsu milti
2 g ksanatāna sveķi (bez šiem šajā receptē nekādi un aizvietot tos ne ar ko nevar. Ja to nav, tad izmantojiet citas eklēru receptes, kas atrodamas manā blogā. Pērku Gemosā)
Šokolādes krēms
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, var nopirkt Maximā, vai kulinārijas biezpienu “Baltais”, vai jebkuru citu “liesu” krēmsieru)
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
100 g šokolāde bez cukura (RED)
Saldinātājs pēc nepieciešamības
Pagatavošana

Plaucētā mīkla

1. 60 g rīsu miltu pievieno 2 g ksantāna sveķus  un sajauc.
2. Katliņā lej 200 g ūdeni,  pievieno taukvielu un  sāli. Uzvāra.
3. Uzvārītajam ūdenim ar sviestu pievieno miltus, kas sajaukti ar ksantāna sveķiem, izmaisa un  maisot to karsē, spaida ar kulinārijas lāpstiņu līdz masa kļūst viendabīga, spīdīga un iztvaikojis liekais ūdens. Tas ir ~ 1-2 min, un līdz uz katla dibena veidojas ” plēvīte”.
4. Katliņu noņem un nedaudz atdzesē. Tad pa vienai pievieno olas. Mīklai jābūt pēc konsistences tādai, ka ar karoti to paceļot, tā gandrīz netek no karotes
5. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež uz paplāts eklērus. To lielumu, formu, protams, variet izvēlēties paši. Es izvēlējos mini ~ 5 cm garumā. Sanāca 20 gab.
6. Liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī  un cep ~ 35 minūtes. Skatieties pēc savas krāsns – tiem jākļūst maigi brūnganiem.
Gatavo šokolādes krēmu
9. Traukā liek istabas temperatūras kulinārijas biezpienu, Ricottu,  un samaisa ar karoti. Produktiem  jābūt ISTABAS temperatūrā (lai pievienojot karstu izkausētu šokolādi, tā nesastingst no aukstajiem produktiem)
10. Izkausē melno šokolādi un iemaisa masā. Pēc nepieciešamības saldina.
11. Pilda krēmu konditorejas špricē/maisiņā ar spicu uzgali un pilda eklērus ar krēmu.
Dekorē pēc patikas: man šokolāde RED bez cukura
* 100 g melnā šokolāde
* 60-80 g piens 2%
Glazūras pagatavošana: uzkarsē pienu un uzlej virsū salauzītai šokolādei. Iemērc eklēru “muguriņas” šokolādē un ļauj glazūrai sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ar šokolādes glazūru (734 g) OB = 58,3 g, OH = 153 g, T = 91 g, kcal = 1619
Uzturvērtība 1 gab OB = 2,9 g, OH = 7,7 ,53 g, T = 4,6 g, Kcal = 81