Gardām sātīgām brokastīm ļoti piemēroti biezpiena – siera kliņģerīši ar ķiplokiem!
Sastāvdaļas ( 2-4 porcijas)
2 olas (1 olas dzeltenums būs pārsmērēšanai)
170 g vājpiena biezpiens
50 g 10% siers (vai cits liess siers)
~ 80 -100 g milti (šoreiz kukurūzas milti, bet var būt jebkuri citi. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma)
1 tējk. cep.pulveris
Sāls, garšvielas pēc vajadzības un patikas
Sezama sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno 1 olu un 1 olas baltumu un sablendē.
2. Pievieno sarīvēto sieru, ķiplokus, sāli, garšvielas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
3. Mīklu samīca un sadala 2-4 vienādās daļās. Es  sadalīju uz 4-ām daļām. Veido ar mitrām rokām pēc savas patikas kliņģerīšus, vai arī kā apaļas bulciņas/maizītes (tikai, ja būs biezāks veidojums, jārēķinās, ka cepsies ilgāk).
4. Pārsmērē ar olas dzeltenumu un uzkaisa sēkliņas. Liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-35 minūtes zeltaini brūnus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 471 g  brutto/435 g netto ) OB = 75 g, OH = 75 g. T = 36,7 g, Kcal = 994
Uzturvērtība 1 gab no 4-iem OB = 21,1 g, OH =21,2 g, T = 10,4 g, Kcal = 280
Uzturvērtība 100 g
OB = 20 g
OH = 20 g
T = 6,5
Kcal = 228