Biezpiena sacepumu nekad nav par daudz. Īpaši jau vasarā, kad ir  tik daudz ogas un augļi. Noteikti iesaku ari šo variāciju – nu, bezgala gards! Netot svars sanāca veseli 2 kg. Bet pazuda ļooti ātri.
Sastāvdaļas (forma 30 cm)
5 olas
200 g olu baltums
250 g vājpiena biezpiens
250 g 6% svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (pērku to Maximā XXX, bet var izmantot arī Ricotta Galbani (11%), vai Philadelphia light 11%, vai Philadelphia Protein)
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
80 g kukurūzas milti (bet var izmantot arī citus miltus)
50 g whey proteīns (bet var izmanto tikai miltus)
60 g kukurūzas ciete
1 paciņa (16 gr) vaniļas cukurs ( dr.Quther)
1 tējk.cep.pulveris (3 g)
70 g eritritols ( papildus, lai nomāktu eritritola piegaršu es pievienoju pilienu saldinātāju ar vaniļas garšu)
218 g aprikozes
192 g persiki
236 g plūmes
Saldinātājs pēc vajadzības (man no www.lowcarb.lv)
Pagatavošana
1. Traukā liek olas, olu baltumus un eritritolu  – puto visu, līdz masa ievērojami palielinās apjomā.
2. Pievieno  abus biezpienus un sablendē ar olām, saldinātāju, vaniļu. Pievieno Ricottu un viegli iejauc arī to.
3. Sagriež augļus smalkāk.
4. Sablendētajai biezpiena masai pievieno miltus, cieti, cepamo pulveri,  iemaisa sagrieztos augļus.
5. Mīklu liek formā un liek cepeškrāsnī ~170 grādos cepties ~1-1h 15 h minūtes (jāskatās pēc plīts).
6. Kad sacepums jau gandrīz, gandrīz gatavs izslēdz krāsni un ļauj pilnībā atdzist, neatverot durtiņas.
Uzturvērtība visai (2030 g brutto/ 2000 g netto) porcijai: OB = 165,4 g, OH = 128,6 g, T = 50,6 g, Kcal = 1707
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB=39, 4 g, OH = 42 g, T = 10,6 gm Kcal = 435
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 33 g, OH = 35 g, T = 9 g, Kcal = 362
OB = 9,8 g
OH = 10,4 g
T = 2,6 g
Kcal = 109