Salāti ar balto redīsu, papriku, kāpostu un avokado mērcīti
Nedaudz pikanti, kraukšķīgi un ļoti salātiņi. Nedaudz pārkaisīti ar cieto sieru. Piedevās derēs gan zivtiņas, gan gaļa. Es izvēlējos gardās garneles.
Sastāvdaļas
1 neliels baltais redīss (270 g)
1 neliela paprika (150 g)
1 burkāns ( 100 g)
1 gurķis ( 150 g)
200 g jaunais kāposts
Mērcei
1 avokado (100 g)
1 apelsīna sula (100 g)
1/2 citronu sula
10 g ķiploki
20 g spināti
15 g dilles
Sāls
Pagatavošana
1.Pagatavo avokado-apelsīnu mērcīti: sablendē visas mērces sastāvdaļas.
2. Sarīvē balto redīsu, burkānu, gurķi un jauno kāpostu. Papriku sagriež smalkās strēmelēs.
3. Sajauc dārzeņus ar avokado mērcīti.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1135 g) OB = 18 g, OH = 63 g, T = 20,4 g, Kcal = 510
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 9 g, OH = 37 g, T = 10,2 g, Kcal = 255
Atbildēt