Tarte ar dzeltenajiem ķiršiem, vārīto krēmu un bezē “cepurīti”
Tiku pie liela groza ar dzeltenajiem ķiršiem. Ko nu? Sākam likvidāciju. Ķiršu un vārītā piena krēma tarte ar maigu bezē cepurīti.
Sastāvdaļas (20-22 cm forma)
Pamatnei
2 olu dzeltenumi (olu baltumi paliek bezē “cepurītei”)
100 g HiPP augļu biezenis
30 g sviests
200 g p/g kviešu milti (jāskatās, cik lielas olas, bet miltus pievieno tik daudz, lai mīkla praktiski neliptu pie rokām)
Pildījumam
Vārītajam piena krēmam
250 g piens
2 olu dzeltenumi
1 ēd.k citronu sula ( 8 g)
25 g kukurūzas ciete
Saldinātājs
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%) vai saberzts biezpiens
Ķiršu džemam
400 g ķirši (man šoreiz saldie dzeltenie)
150 g ūdens
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs
Saldinātājs
Bezē “cepurei”
2 olu baltums
Škipsniņa sāls
40 g eritritols (+kāds no pilienveida saldinātājiem. lai nomāktu eritritola piegaršu)
Pagatavošana
Gatavo mīklu tartei
1. Olām atdala olu dzeltenumus. Pievieno tiem augļu biezeni, mīkstu sviestu , sāls šķipsniņu, saldinātāju un saputo.
2. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sajauc mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz minūtēm 30.
Gatavo vārīto piena krēmu
3. Sajauc pienu ar olu dzeltenumiem. cieti, saldinātāju, kukurūzas cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
4. Atdzisušajam krēmam pievieno svaigo sieru Ricotta un samaisa.
Gatavo ķiršu džemu
5. Katliņā liek ķiršus ar saldinātāju un uzvāra.
6. Pievieno ar kukurūzas cieti sajauktu ūdeni, maisot karsē, kamēr masa uzvārās un sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo tarti
7. Uzkarsē krāsni līdz 175-180 grādiem. Izņem mīklu no ledusskapja un liek to tartes formā, kuru sadursta ar dakšiņu, tai virsū liek saburzītu cepamo papīru, uz kura uzber kaut ko smagu (es izmantoju pupiņas) un liek formu cepeškrāsnī un cep ~ 15 minūtes. Pēc tam noņem zirņus un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl ~ 10 minūtes (skatieties pēc savas plīts).
8. Tarti izņem un nedaudz atdzesē. Izņem no formas.
9. Tartes apakšā liek un izlīdzina vārīto krēmu, pa virsu ķiršu džemu.
10. Saputo atliktos 2 olu baltumus. Iesākumā saputo vieglās putās, tad pamazām pievieno eritritolu. Saputo stingrās putās.
5. Samazina temperatūru cepeškrāsnī līdz 160 grādiem un liek piepildīto tarti vēlreiz cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes (līdz bezē cepurīti skaisti apbrūnē. Nepiededziniet!).
Uzturvērtība visai porcijai (1413 g/ 1290 g netto) OB =62 g, OH = 247,3 g, T = 72,2 g, Kcal = 1980
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 13,7 g, OH =34,7 g T = 8,6 g, Kcal = 287
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,8 g
OH = 19,1 g
T = 5,5 g
Kcal = 154
Atbildēt