Ķirbja – siera biezzupa
Burvīga, bieza garša un lieliska sāta sajūta ar maz kalorijām! Pēc Līgo svētkiem, kad ierasti tiek cepts un ēsts gaļas šašliks, gribējās kaut ko vieglāku, tādēļ, zupiņa šoreiz bez gaļas, bet ar kimeņu sieru. Un, jāsaka, ka ir ļoti interesanta garšu sajūta un ir arī ļoti garda!
Sastāvdaļas
1300 g ūdens
980 g sviesta ķirbis
350 g ziedkāposts
10 g ķiploki
50 g spināti
30 g dilles
20 g ķiploki ( variet likt mazāk – man gribējās tādu, lai var just ķiploku garšu!)
180 g kausētais siers “Dzintars Baltija”
200 g ķimeņu siers “Līgo”(10%)
Garšvielas pēc izvēles (es pieliku vēl arī kurkumu, kūpināto papriku)
Pagatavošana
1. Liek katlu ar ūdeni un liek tajā sagrieztu gabaliņos ķirbi un ķiplokus. Vāra līdz pus gatavībai. Pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu un vāra gatavus visus dārzeņus.
2. Sablendē izsautētos dārzeņus, pievieno kausēto sieru, izmaisa. Un vēlreiz visu sablendē. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķimeņu sieru un zaļumus, vāra vēl ~ 5 minūtes un noņem no uguns.
Uzturvērtība visai porcijai (2770 g brutto/ 2644 g netto ) OB = 92 g, OH =134 g, T = 38 g, Kcal =1157
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 30,7 g, OH = 44,7 g, T = 12,7 g, Kcal = 386
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,1 g
OH = 4,6 g
T = 1,3 g
Kcal = 36
Atbildēt