Ilgi domāju, kādu kūciņu pagatavot mīļajai māšelei vārda dienā. Un tapa šāds skaists gardums!
Sastāvdaļas (metāla riņķa diametrs 26 cm)
Pamatnei
156 g cepumi Savojardi (26 cepumi, kuriem nogriezti galiņi, 2 g)
250 g grauzdēti zemesrieksti (es pirku blanšētus un pati tos apgrauzdēju mikroviļņu krāsnī – nedaudz pieberot sāli un 3x pa 2 minūtēm ieliekot mikroviļņu krāsnī. Ik pa 2 min.apmaisot)
50 g auzu klijas
50 ml piens
100 g dateles (Medaljon)
Sāls šķipsna
Saldinātājs
Sāļā karamele: pagatavoju jau iepriekš pēc receptes: https://www.edunsporto.lv/?p=21857
Krēmam
1000 g svaigais siers Ricotta
340 g zemesriekstu sviests
Sāls šķipsna
4 g ksantāna sveķi (var nelikt, bet sveķi padara krēmu viendabīgāku-gludāku)
Saldinātājs pēc izvēles
Sāls šķipsniņa
Vaniļa
Ruma esence
10 g želatīns
60 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Glazūrai 
180 g zemesriekstu sviests
230 ml piens
15 g kakao
Saldinātājs pēc izvēles
5 g želantīns
30 g ūdens
Sāls šķipsniņa
Pagatavošana
Gatavo tortes pamatu
1. Ar karstu ūdeni aplej 100 g dateles (bez kauliņiem). Pēc tam lieko  ūdeni nolej, pielej 100 g piena un sablendē.
2. Samaļ 250 g apgrauzdētos zemesriekstus. Tiem pievieno sablendēto  dateļu-piena masu. Visu samaisa un kārtīgi samīca.
3. Formā ar noņemamu malu, kur veidos torti gar ārmalu, stāvus, ar cukuroti pusi uz āru, liek Savojardi cepumus (26 gab man sanāca),  iesākumā tiem nogriežot ~ 1,5 cm (cepuma svars paliek 6 grami).
4. Pa vidu liek samalto riekstu-dateļu-piena masu un stingri pieblietē (es izmantoju mazo tējkaroti) , pie viena “nostiprinot” gar ārmalu cepumus.
5. Aplej 10 g želatīnu ar 60 g ūdeni un uzbriedina.
Gatavo krēmu
6. Citā traukā liek 1 kg svaigo sieru Ricotta, 350 g zemesriekstu sviestu, saldinātāju, vaniļu, ksantāna sveķus un visu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno izšķīdinātu želantīnu  un sakuļ vēlreiz
7. Masu liek tortes formā un izlīdzina.
8. Aplej 5 g želantīnu ar 30 g ūdens un uzbriedina.
Gatavo glazūru
9. Traukā liek zemesriekstu sviestu, pienu, saldinātāju, kakao, sāls šķipsniņu un visu sakuļ. Pievieno izšķīdināto želantīnu, vēlreiz sakuļ, nedaudz nogaida, līdz masa sāk nedaudz biezēt  un uzlej uz krēma.
10 Dekorē pec saviem ieskatiem.

Uzturvērtība visai porcijai (2480 g, bez dekoriem: riekstiem un Ferrero) OB = 293 g, OH = 421 g, T = 536,4 g, Kcal = 7542
Uzturvērtība 100 g
OB = 12 g
OH = 17 g
T = 21,6
Kcal = 304