Vistas fileja ar papriku un pupiņām
Kaut kas vienkārši, ātri pagatavojams un protams, arī ļoti gards!
Sastāvdaļas
550 g vistas fileja
2 lielas paprikas ( 485 g)
1 kālis ( 457 g)
1 paliels sīpols (132 g)
25 g ķiploki
400 ml konservēti, smalcināti tomāti Spilva (390 g)
240 g konservētas sarkanās pupiņas
15 g extra virgin olīveļļa
30 g zaļumi(dilles, kinza/koriandrs, pētersīļi)
Sāls (esmu iemīlējusies “Garšaugu sālī” no Gemosa)
Pagatavošana
1. Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē garšvielās. Man to patīk darīt (iemarinēt gaļu) iepriekšējā vakarā. Izmantoju: adžika (Pūres) un sinepes.
2. Sagriež un sagatavo jau laicīgi visus dārzeņus.
3. Sagriež sīpolu un ķiplokus un liek uzkarsētā dziļā pannā/vai dziļā katlā apcept ar 15 g eļļu. Pievieno sagrieztu mazos gabaliņos vistas fileju un apcep arī to.
4. Pievieno gabaliņos sagrieztu kāli. Pievieno ūdeni un sautē kāli gandrīz gatavu.
5. Pievieno papriku, tomātus, visu samaisa, pievieno garšvielas un sautē gatavu. Beigās pievieno nokāstas no liekā ūdens sarkanās pupiņas un sagrieztos zaļumus.
6. Uzliek pannai vāku un sautē visu uz vidējas uguns vēl kādas 5-7 minūtes.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (2234 g brutto/ 2233 g netto) OB = 169 g, OH = 133 g, T = 33 g, Kcal = 1462
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 59,4 g, OH = 25,5 g, T = 22 g, Kcal = 550
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 45 g, OH = 19,1 g, T = 16,5 g, Kcal = 413
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,6 g
OH = 6 g
T = 2 g
Kcal = 66
Atbildēt