Tā kā pēdējos mēnešus, pēc garu 5 gadu pauzes esmu “uz diētas”, jo gatavojos fitnesa sacensībām pavasarī, manā blogā pēdējā laikā receptes ir vairāk  mazkaloriskas un ar lielāku olbaltumvielu daudzumu. Piemēram, šī zupiņa – ir, nu, ļoti, ļoti “diētiska”. Un tajā pašā laikā pietiekoši sātīga.
Sastāvdaļas
1500 g ūdens
1 ziedkāposts ( 600 g)
1-2 brokoļi ( 500 g)
1 sīpols (70 g)
200 g tomāti
Ķiploki (man padaudz, 25 g)
400 g sēnes (man šampinjoni)
250 g kūpināta vistas krūtiņa (https://varpasn.lv/item/view/27. T/c “Cenu  klubs” un arī  c/tirgū ir viņu veikali). Bet var likt arī svaigu vistas fileju, vai vistas šķiņķīšus bez kaula un ādas)
180 g kausētais siers “Dzintars”
20 g spināti
Sāls, pipari, savas mīļākās garšvielas
Pagatavošana
1. Uzliek katlu ar ūdeni. Sadala rozetēs ziedkāpostu, sagriež smalki sīpolu un ķiploku. Un liek to visu katlā vārīt.
2. Brokoli sasmalcina virtuves kombainā (ne pavisam putrā) un noliek malā.
3. Sēnes sagriež un liek pannā sautēties.
4. Kūpināto vistas krūtiņu sagriež mazos gabaliņos.
5. Kad ziedkāposts mīksts – to katlā sablendē ar rokas blenderi.
6.Pie sablendētajiem ziedkāpostiem pievieno  izsautētās sēnes, tomātus, vistas krūtiņu un vāra ~ 10 minūtes.
7. Pievieno katlā samaltos brokoļus, spinātus un kausēto sieru. Pievieno sāli, piparus, garšvielas un vāra gatavu. (p.s. Es nevārīju pārāk ilgi, jo man gribējās, lai jūt brokoļus un sēnes – to gabaliņus).
Uzturvērtība visai porcijai ( 3758 g brutto/   3498 g netto) OB = 136 g, OH = 70,1 g, T = 42 g. Kcal = 1202
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 34 g, OH = 17,5 g, T = 10,5 g, Kcal = 301
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 27,2 g, OH = 14,02 g, T = 8,4 g, Kcal = 240
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,7 g
OH = 3,4 g
T = 1,1 g
Kcal = 34,3