Sen nebija gatavots šis gardums. Šoreiz ar svaigam avenēm un bez cukura un bagāts ar olbaltumvielām.
Sastāvdaļas
(35 x25 cm)
120 g olu baltums (vai olu baltums no 3 lielām olām)
10 g kukurūzas ciete
1/2 tējk.citronu sula
30 g saldinātājs Alulloze vai  Monkfruit ar eritritolu (pasūtu: https://www.iherb.com/pr/lakanto-monkfruit-sweetener-with-erythritol-golden-16-oz-454-g/90765 ), vai arī  jebkurš cits saldinātājs (https://www.fitfactory.lv/products/cukura-aizvietotajs-erytrytol-250g/?attribute_pa_tilpums=250g-intenson).
1-2 g eļļa
Pildījums
250 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai 180 g vājpiena biezpiens)
60 g dabīgais jogurts (es izmantoju Actifeel Greek style)
Saldinātājs (es izmantoju šo: https://www.fitfactory.lv/products/197728/)
125 g svaigas avenes
Pēc izvēles” 15 g karamelizēti valrieksti (ja pieliek 15 gr riekstus būs papildus 90 kcal)
Pagatavošana
1. Krāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
2. Olu baltumu sakuļ vieglās putās. Tad pievieno saldinātāju  un saputo visu stingrā biezā masā. Puto visu ~ 2 minūtes. Beigās iemaisa 10 g  kukurūzas cieti.
3. Saputoto masu liek uz  cepampapīra vai silikona paklājiņa, ~ 1cm augstumā kurus pirms tam OBLIGĀTI IESMĒRĒ ar eļļu, lai pēc tam var noņemt biskvītu.  Izlīdzina to.
4. Liec cepeškrāsnī un cep ~7-8 minūtes (līdz augšiņa zeltaini apbrūnē).
5. Pēc tam apgriež otrādāk, ar cepamo papīru uz augšu uz cita cepamā papīra un uzmanīgi noņem papīru. Atdzesē.
6. Tikmēr pagatavo krēmu: sajauc kulinārijas biezpienu ar jogurtu un saldinātāju.
7. Pārklāj bezē biskvītu ar  krēmu, kārto pa virsu avenes, sarullē.

Uzturvērtība visai porcijai bez riekstiem (565 g) OB = 50,1 g, OH = 34,1 g, T = 1,4 g, Kcal = 355
Uzturvērtība visai porcijai ar karamelizētajiem riekstiem ( 580 g) OB = 51,7 g, OH = 40,5 g, T = 8 g, Kcal = 445