Mazliet savādāka zupa, vai drīzāk biezzupa.
Sastāvdaļas
1200 g ūdens (ja gribas šķidrāku tad var vairāk pievenot)
250 g graudaugu maisījums “Yelli  суп” (Itāļu ar pastu, pērku veikalā www.fixprice.lv) vai 250 g  pērļu kuskuss, vai sarkanās lēcas
1/2 kālis/selerija(390 g)
2 burkāni ( 170 g)
290 g tomāti
1 sīpols (80 f)
12 g ķiploki
35 g ingvera sakne
1 tējk. sinepju graudiņi
1 tējk. kumins
1 tējk. koriandra sēklas
1 tējk.kurkuma
1 tējk.čilli pārslas
Sāls
Pagatavošana
1. Sagriež kubiciņos kāli (vai seleriju), burkānus, tomātus. Sasmalcina sīpolu un ķiploku. Ingveru sarīvē.
2. Katlā lej ūdeni un pievieno visas sastāvdaļas. Uzvāra. Pievieno garšvielas. Nogriež mazu liesmu un vāra uz lēnas uguns (~ 40 min) visu gatavu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2427 g/ 2144) OB = 57 g, OH = 235,3 g, T = 6,1 g, Kcal = 1237
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 19 g, OH = 78,4 g, T = 2,03 g, Kcal = 412
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 14,3 g, OH= 58,8 g, T = 1,5 g, Kcal = 309
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,7 g
OH = 11 g
T = 0,3 g
Kcal =  58