Turku zirņu, spinātu un avokado salāti ar saulē kaltētiem tomātiem
Cik vienkārša un ātri pagatavojama, tikpat garšīga ir šī maltīte!
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
1 gatavs avokado
225 gr konservēti turku zirņi (brutto 400 ml)
30 g spināti
150 gr ķiršu tomātiņi
60 g zaļie lociņi (vai sarkanais sīpols)
Kaltēti vai svaigi ķiploki
50 g saulē kaltēti tomāti (es pērku Gemosā )
10 g kļavu lapu sīrups
10 g tējkarote dižonas sinepes
20 g aveņu etiķis (vai pēc izvēles cits)
Garšaugu sāls
Citronpipari
Pagatavošana
1. Turku zirņiem nolej lieko šķidrumu.
2. Avokado sagriež kubiciņos, tomātiņus pārgriež uz pusēm. Kaltētos tomātus arī sagriež smalkāk.
3. Visas sastāvdaļas liek traukā un sajauc.
Uzturvērtība visai porcijai ( 613 g) OB =23 g, OH = 69 g, T = 31 g, Kcal = 695
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB =11,5 g, OH = 34,5 g, T = 15,5 g, Kcal = 348
Atbildēt