Ziemas periodā bieži prasās zupas. Tās gan lieliski silda, gan sniedz sāta sajūta uzņemot pavisam niecīgu kaloriju daudzumu.
Sastāvdaļas
2,2 litri ūdens
1 neliela ziedkāposta galviņa (401 g)
1 kālis ( 408 g)
402 g ķirbis
188 g seleriju kāti
30 g ķiploki
30 g spināti
240 g konservēti turku zirņi (400 ml bundžiņa)
180 gr  kausētais siers Dzintars Baltija
30 g sarkanā karija pasta (ja nepatīk asums ēdienā, var nelikt, vai likt mazāk)
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Sagriež dārzeņus un liek katlā ar ūdeni (vispirms liek cieākos dārzeņus: kāli un seleriju kātus, un, ja ķirbis ciets, tad arī to, vēlāk, jau beigās, kad jau citi dārzeņi gandrīz gatavi, pievieno ziedkāpostu un vāra visu gatavu.
2. Visu sablendē. Pievieno kausēto sieru,  nolietus turku zirņus, maisot uzvāra, pievieno smalkāk sagrieztus spinātus.
Uzturvērtība visai porcijai  (4109 g brutto / 2745 g netto) OB = 67 g, OH = 124 g, T = 25 g, Kcal = 912
Uzturvērtība 1/3 no porcijas  OB = 22,3 g, OH = 41,3 g, T =8,3 g, Kcal  = 304
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,4 g
OH = 4,4 g
T = 1 g
Kcal = 32