Ziemas periodā, kad nav liela ogu un augļu izvēle,  bieži  saviem saldumiem izmantoju ābolus. Lavaša pīrāgs  ar augļiem/ ogām ir  viens no maniem biežāk gatavotajiem saldumiem, jo ir ātri un vienkārīi pagatavojams un izdodas vienmēr! Noteikti iesaku!
Sastāvdaļas (15 x 36 cm,  4 porcijas)
1 gab x 120 g pilngraudu lavašš Prima food
4 olas
250 g vājpiena biezpiens
150 g paniņas
600 g āboli
50 g eritritols
Saldinātājs (stēvija, vai cits intensīvais saldinātājs)
Vaniļas esence
1 tējk.cep.pulveris
Pagatavošana
1. Sagriež lavašu garenās strēmelēs  un, tad šaurās ( ~ 3cm ).
2. Bļodā iesit olas, pievieno biezpienu, paniņas  saldinātāju un visu sablendē.
3. Ābolus  sagriež mazās strēmelītēs.
4. Pie olu- biezpiena masas pievieno un iemaisa ābolus
5. Pievieno sagriezto lavašu.
5. Visu sajauc,  liek formā un formu liek cepeškrāsnī 170-175 grādos  un cep ~ 40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1413 g brutto/  ) OB = 94 g, OH = 154 g, T = 31 g, Kcal = 1298
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 23,5 g, OH = 39 g, T = 7,8 g, Kcal = 325
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 19 g,. OH = 31 g, T = 6,2 g, Kcal = 260