Lavaša pīrāgs ar āboliem
Ziemas periodā, kad nav liela ogu un augļu izvēle, bieži saviem saldumiem izmantoju ābolus. Lavaša pīrāgs ar augļiem/ ogām ir viens no maniem biežāk gatavotajiem saldumiem, jo ir ātri un vienkārīi pagatavojams un izdodas vienmēr! Noteikti iesaku!
Sastāvdaļas (15 x 36 cm, 4 porcijas)
1 gab x 120 g pilngraudu lavašš Prima food
4 olas
250 g vājpiena biezpiens
150 g paniņas
600 g āboli
50 g eritritols
Saldinātājs (stēvija, vai cits intensīvais saldinātājs)
Vaniļas esence
1 tējk.cep.pulveris
Pagatavošana
1. Sagriež lavašu garenās strēmelēs un, tad šaurās ( ~ 3cm ).
2. Bļodā iesit olas, pievieno biezpienu, paniņas saldinātāju un visu sablendē.
3. Ābolus sagriež mazās strēmelītēs.
4. Pie olu- biezpiena masas pievieno un iemaisa ābolus
5. Pievieno sagriezto lavašu.
5. Visu sajauc, liek formā un formu liek cepeškrāsnī 170-175 grādos un cep ~ 40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1413 g brutto/ ) OB = 94 g, OH = 154 g, T = 31 g, Kcal = 1298
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 23,5 g, OH = 39 g, T = 7,8 g, Kcal = 325
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 19 g,. OH = 31 g, T = 6,2 g, Kcal = 260
Atbildēt